nVidia Shield dostane Android 4.4: přinese s sebou mnoho změn

Už je to více než rok od data, kdy nVidia představila svou vlastní herní konzoli Shield. Při představení uvedla, že konzoli bude dlouhou dobu udržovat v co nejaktuálnějším stavu a své slovo drží – nyní totiž oznámila update na nejnovější Android 4.4 KitKat a také novinky, které s sebou přinese.

Původně vyšlo na tabletnet.cz, autor: Marek Vacovský



Aktualizace na Android 4.4 KitKat toho na přenosnou konzoli Shield přinese více než na většinu telefonů. Vlastníci Shieldu se totiž mohou těšit například na plnou verzi GameStreamu, funkci Android Runtime, která zajistí lepší kompatibilitu s novými hrami a aplikacemi a další.

nexusae0_tz_my-pc-games_thumb

TIP: 7palcový Galaxy Tab 4.0 uniká na oficiálních fotografiích

nVidia také poukázala na to, že již přes 330 Android her a více než 100 PC titulů kompatibilních se službou GameStream plně podporuje fyzické ovladače, které jsou spjaté právě s její konzolí. Když už se bavíme o GameStreamu, můžeme zmínit, že nVidia nově přinese u her snímkovací frekvenci až 60 snímků za sekundu. Hráči budou také moci konzoli propojit pomocí HDMI kabelu přístroj s televizorem a užívat si her ve FullHD kvalitě.

nexusae0_tz_gamestream_advanced-settings_thumb

TIP: Facebook kupuje společnost Oculus VR: dá za ní 40 miliard korun

Hardwarová kompatibilita s GameStreamem se pak rozšiřuje i na grafické karty GTX 600M, 700M, a 800M, high-end grafické karty tak pravděpodobně na řadu přijdou až jako poslední. Možná největší změnou u GameStreamu je možnost hrát na jakékoli LAN (nejen domácí), což byl jeden z nejvíce vyčítaných problémů betě GameStreamu, nVidia ale požaduje stabilní připojení s rychlostí alespoň 5 MB/s. Zařízení navíc bude nově podporovat i připojení myši a klávesnice přes Bluetooth.

Aktualizace by na Shield měla přijít už 2. dubna. Pokud o Shieldu uvažujete, je právě v akci, která jej umožňuje zakoupit za 199 dolarů.

Zdroj: AndroidPolice