Nubia Z11 Max je zajímavý 6" obr, ale k nám se nejspíš nedostane

Řada Z11 od výrobce Nubia čítá tři zajímavé modely. Největším je Nubia Z11 Max a jedná se o čistokrevný tabletofon z dílny tohoto výrobce, který spadá pod ZTE. Displej povyrostl na úctyhodných 6 palců, ale podle chybějících českých LTE sítí se tento model nejspíš do ČR nedostane. I tak se na něj však s námi můžete podívat.

Trend zvětšování displejů se podle mého názoru už naštěstí zastavil. Většina výrobců zjistila, že ideální kompromis je mezi pěti a šesti palci, čemuž odpovídá i většina zařízení, která jsme mohli vidět na letošním MWC 2017.

Nubia Z11 Max – MWC 2017

Nubia Z11 Max stojí na horní hranici těchto rozměrů a se svým 6palcovým Full HD displejem patří do kategorie opravdu velkých smartphonů. Rámečky displeje bohužel nejsou tak tenké jako na modelu Z11 a to je na rozměrech trochu znát.

Model Z11 Max tedy zdaleka není pro každou ruku a manipulace s ním je trochu složitější. Výbava spadá do střední třídy, nabízí například Qualcomm Snapdragon 652 a stejně jako ostatní modely této řady paměť 4 GB RAM nebo 64 GB vnitřní paměti. Operační systém Android bohužel jenom verze 6 Marshmallow, ale je schovaný pod grafickou nástavbou Nubia UI 4.0.

TIP! První dojmy z Nubie Z11, atraktivní novinky s tenkými rámečky

Bohužel české zastoupení Nubia zatím potvrdilo pouze modely Z11 a Z11 mini S a největší varianta tak možná na náš trh vůbec nedorazí. Obecně se v ČR tak velkým modelům moc nedaří, úspěch mají především v Asii, ale i tak si myslím, že s rozumnou cenovkou by Nubia Z11 Max mohla najít zájemce i u nás.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze