Nový Type-C USB standard dokáže přenášet i video až do rozlišení 5K

3

Možná se blíží konec dobám, kdy jste měli na zadní straně vašeho počítače zvlášť USB konektory a konektory pro přenáší video signálu. Type-C USB, tedy nový standard USB, by měl totiž dovolit přenos videa, a to až do rozlišení 5K, tedy v současnosti do více než dostatečného rozlišení.

O novém Type-C USB standardu se již ví několik informací, jako například to, že bude oboustranný a velikost bude dost podobná microUSB současné generace. Nejnovější odhalení zmiňuje možnost přenášení videosignálu pomocí DisplayPort technologie. DisplayPort část v novém USB konektoru bude moci využívat jedné, dvou, nebo čtyř Type-C USB SuperSpeed linek pro přenos videosignálu a zároveň dovolí přenášet data a napájení. Video navíc dokáže přenášet v rozlišení 4K, ale údajně je v ideálních podmínkách možné přenášet až 5K video. Dostupné budou i redukce pro HDMI, DVI, nebo VGA porty.

TIP: Nový konektor USB Type-C dokončen a připraven k výrobě

Type-C USB

Zdroje: vesa.org, theverge.com

Diskuze ke článku
Milan Kutaj
Milan Kutaj
Už to len čo najrýchlejšie dostať do zariadení :)
Pastor
Jakube,chtěl bych se zeptat,jestli by nešlo od výrobců mobilních telefonů zjistit,kdy plánují tento typ usb portu použít na svých zařízeních?Děkuji za odpověď.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze