Nový prohlížeč pro Nokie S40 nabídne nové funkce a vyšší výkon

1

Nokia pro své zařízení s uzavřeným operačním systémem Series 40 zcela inovovala internetový prohlížeč Nokia Browser, který povýšila do verze 2.0. Nová verze přináší inovované prostředí, multitasking, sdílení se sociálními sítěmi a snažší přístup k multimediálnímu obsahu.

Nokia Asha 300 - oficiální fotografie

TIP: Recenze Nokia Asha 300 – Slušivá klasika s puncem dotyku

Internetový prohlížeč Nokia Browser po dlouhých letech obdrží zásadní omlazení, nové funkce a vylepšení. Novinky spatří světlo světa ve verzi 2.0. Mezi ty nejklíčovější změny bude patřit nové grafické prostředí, podstatně vyšší výkon, multitasking, úspora dat, vestavěný download manager nebo snažší přístup a sdílení na sociální sítě. Nový prohlížeč mohou stahovat majitelé všech Nokií s uzavřeným operačním systémem, spadajících do S40 - tedy Series 40. Jedná se jak o zařízení s klávesnicí, tak i zařízení kombinující ovládání Touch and Type. Vynechány nebyly ani nejnovější přírůstky do série s názvem Asha.

Nokia Asha 200 - oficiální fotografie

TIP: Recenze Nokia Asha 200 – Překvapivě šikovný low-end

Přehled vlastností, změn a novinek

Rychlejší prohlížení a vyšší výkon - prohlížeč umí komprimovat data z prohlížených stránek na externích cloud serverech a šetří tak data uživatele. Dojde tak ke zrychlení načítání webových stránek a ne zrovna zanedbatelné úspoře dat koncového uživatele. Vzhledem k tomu, jak jsou v České republice FUP limity žalostně nízké, to bude vlastnost, kterou ne jeden uživatel ocení.

TIP: Nový prohlížeč můžete stahovat na této stránce

Stahování aplikací a her bude snazší díky integrovanému download manageru. Zároveň umožní zvolit, kam chceme stahovaný obsah uložit a případně u obrázků si určíme, v jaké kvalitě je budeme stahovat.

Úvodní obrazovka internetového prohlížeče

Web Apps - internetový prohlížeč bude mít přímý přístup ke katalogu aplikací a her. Obsah čítá více jak 10 000 aplikací a her. Nokia Browser 2.0 bude prvním prohlížečem, který umožňuje přímo přistupovat k tomuto katalogu.

Náhled aplikace Free Wi-Fi Locator, která vyhledává nejbližší HotSpoty

Nové prostředí a multitasking - nyní bude ještě snazší zorientovat se v prostředí prohlížeče. Většina voleb bude dostupná na jedno kliknutí. Důležitou změnou, po které volají uživatelé dlouhé roky, je podpora multitaskingu. Konečně tak můžeme prohlížeč minimalizovat a spustit omezeně jiné funkce telefonu (například zprávy) a poté se zpět vrátit do prohlížeče. I když v systému nativně multitasking podporován není, toto je jistá berlička.

Aplikace, kde uživatel nalezne hodnocení a informace o filmech, seriálech a jiném tématicky zaměřeném obsahu

Sociální sítě - uživatelé budou moct snadno sdílet libovolný obsah na sociální sítě Facebook a Twitter. Nebude chybět ani možnost odeslání komentáře nebo sdílení adresy webových stránek.

Jak se Vám líbí nová verze internetového prohlíče? Byli jste s dosavadní verzí prohlížeče spokojeni nebo Vám naopak něco vadilo? Které funkce jste postrádali? Podělte se s námi o vaše názory v diskuzi, pod článkem níže.

Zdroje: press.nokia.com

Diskuze ke článku
Hadas
Je vidět, že na tom pořád makají. Měl jsem ještě starou 6234, která měla jedinou chybu v miniaturní vnitřní paměti. Jinak výborný telefon, který jako jeden z mála v té době nabídl natáčení videa 640x480 a výborné stereo reproduktory.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze