Nový Build Windows přináší propojení s Androidem

Nový Build Windows přináší propojení s Androidem
  • Další sestavení Windows 10 s číslovkou 16251 se dostalo k Insiderům v rychlém přístupu
  • Do nastavení přibyla možnost propojení s Android telefony
  • iOS uživatelé se dočkají později

Nově vydané sestavení Windows pro Insidery bylo obohaceno o funkci propojení počítače s Android telefony, podpora iOS přijde později. V nastavení lze tak nově nalézt položku Telefon, přes kterou prostřednictvím odesláním SMS s linkem nainstalujete aplikaci Microsoft Apps, jež propojení realizuje a umožní využít jednu z prvních funkcí, a to spojení s prohlížečem.

Nastavení Telefon

Stačí tak otevřít prohlížeč a v nabídce sdílení se nově objeví položka Continue on PC, při prvním využití této funkce však bude třeba se přihlásit stejným Microsoft účtem jako na počítači. Na výběr máte mezi dvěma možnostmi, a to Continue now, při které se vám stránka na počítači okamžitě otevře nebo Continue later, kdy se v centru akcí objeví upozornění, prostřednictvím kterého stránku otevřete později.

Continue on PC

Cortana se naučila nové hlasové příkazy pro vypnutí, restartování, zamknutí nebo odhlášení se z počítače, samozřejmě příkaz budete muset ještě potvrdit souhlasem. Cortana také při využití vyhledávajícího pole na hlavním panelu zobrazí výsledky hledání na webu rovnou v okně vyhledávání a neotevře se tak prohlížeč, jak to bylo doposud. Cortanu a její funkce lze využívat pouze pokud je v počítači jako výchozí jazyk nastavena angličtina.

Cortana vyhledávání na webu

Pokud provádí počítač restart za účelem aktualizace nebo pokud uživatel zvolí restartovat počítač ručně po jeho zapnutí, nebude systém vyžadovat přihlášení a přihlásíte se automaticky. Po aktualizaci by tak mělo zmizet čekání v podobě černé obrazovky, kdy se systém nastavuje. Samozřejmě jde tuto možnost deaktivovat v nastavení.

Možnosti přihlášení

Zdroje: blogs.windows.com, windowscentral.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze