Nový Asus ZenPad 7 má styl a útočí příslušenstvím (video)

Na veletrhu Computex jsme vyzkoušeli také nejmenší nový ZenPad, který má pouze 7palcovou úhlopříčku. Kompaktní tablet má také styl, hezký displej a potěší nepřeberným množstvím příslušenství, zejména různými kryty, obaly, přídavnou baterií nebo dokonce stojánkem s šesti reproduktory. Podívejte se na naše první dojmy a video z tchajwanského Computexu.

Tablet cílí na méně náročné zákazníky, kteří vyžadují malé rozměry a elegantní vzhled, nepotřebují ale drtivé specifikace. ZenPad 7 dostal do vínku stejnou dávku elegance, jako jeho větší kolegové ZenPad S 8.0 a ZenPad 10. Opět má plastová záda napodobující kůži, která jsou stylizována do podoby dámského psaníčka. Zadní kryty lze měnit za barevnější a styl lze dodat i různě barevnými pouzdry, které vám ukazujeme na videu.

ASUS ZenPad 7.0 – první dojmy z Computex 2015

Tablet má 7palcový displej s klasickým rozlišením 1 280 × 800 pixelů a speciální úpravou proti zachytávání otisků prstů, procesor Intel Atom x3, dva fotoaparáty a potěší také Androidem 5.0. ZenPad padne díky oblým hranám dobře do ruky, displej i přes základní parametry patří k tomu lepšímu a nabídne solidní pozorovací úhly i syté barvy. Prostředí Zen UI je také poměrně rychlé a dobře odladěné.

Asus u sedmipalcového tabletu klade velký důraz na přizpůsobení. Kromě tří barevných variant lze zakoupit pouzdra i další zadní kryty, potěší také speciální zadní kryt s integrovanou baterií, která více než dvojnásobně prodlouží výdrž malého tabletu a také velmi dobře vypadá. ZenPad totiž s ní ještě více vypadá jako dámské psaníčko. Zajímavostí je také kryt obsahující 6 reproduktorů v konfigurací 5+1 a DTS, který hraje velmi dobře, poslouží jako stojánek a navíc má integrovanou baterii, která napájí reproduktor pro až 6 hodinový nepřetržitý poslech.

ASUS ZenPad 7

Tablet Asus ZenPad 7 by se měl na českém trhu objevit v létě, cena zatím není stanovena.

Technické parametry ASUS ZenPad 7.0 Z370C

Kompletní specifikace
Konstrukce189 × 111 × 8,7 mm, 272 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 7" (1 280 × 800 px)
Fotoaparát8 Mpx, autofocus
ChipsetIntel Atom,
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 32 GB / 16 GB / 8 GB, paměťové karty: ?
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 5.0
Akumulátor? mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostzáří 2015, 3 990 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze