Asus Zenpad 10: vyzkoušeli jsme stylaře s klávesnicí (video)

2

Asus na veletrhu Computex představil novou sérii tabletů s názvem ZenPad. Do ní spadají novinky všech velikostí, včetně největšího modelu ZenPad 10, ke kterému bude možné přikoupit i hardwarovou klávesnici. Potěší i povedeným designem nebo stylovými pouzdry. Podívejte se na naše první dojmy a video z Tchajwanu.

Nová série ZenPadů, jak nasvědčují už i modely 7, S 8.0 a 8, dbá především na styl, vlajkový model S 8.0 zaujme i špičkovou výbavou konkurující iPadu mini 2. Největší 10palcový model sdílí stejný design dámského psaníčka s dvojitou zadní stranou, která je ale plastová. Snaží se ale napodobovat koženku a vcelku jí to na první pohled jde, na dotek jde ale o klasický plast.

ASUS ZenPad 10.1 – první dojmy z Computex 2015

Díky zaobleným hranám padne ZenPad velmi dobře do ruky a dobře to i vypadá. Vložit ho pak můžete do jednoho ze stylových pouzder, kterých bude nabízet Asus opravdu mnoho, a v různých barvách. Potěší i displej, ne ale rozlišením, které je pouze HD a na dané úhlopříčce je už rastr vidět, ale kvalitním barvami a pozorovacími úhly. Nechcete-li dávat za tablet moc peněz a nepotřebujete jemný displej, budete spokojeni.

Na tabletu, který bude dostupný i v LTE variantě, běží nejnovější Android 5.0. Odladění je kvalitní, Asus si již tradičně přidal mnoho funkcí a upravil grafiku díky nadstavbě ZenUI. Tablet pohání procesor Intel Atom, zamrzí ale pouze 1 GB RAM u základní verze. Vyšší bude mít dvojnásobek paměti. Tablet je na tom dobře i se zvukem, disponuje totiž stereo reproduktory, které hrají poměrně nahlas i kvalitně.

Hlavní devizou novinky je připojitelná klávesnice. Ta bude na některých trzích dodávána přímo s tabletem v balení. K tabletu se připojuje přes Bluetooth, musíte ji tedy dobíjet skrze microUSB a zároveň z ní nijak nenabijete tablet. Má plastovou konstrukci a tablet v ní drží dobře i přes to, že není nijak mechanicky zajištěn. Klávesnice bohužel nemá touchpad, ten byste ale v Androidu, který se s ním neovládá příliš pohodlně a není pro něj přizpůsoben, stejně moc nevyužili. Klávesy mají poměrně vysoký zdvih, psaní se zdá ale být jisté. Na delší texty však klávesnice samozřejmě není, pro rychlé vyřízení e-mailů však postačí více než dobře.

Asus ZenPad 10 se začne prodávat v létě, přesná cena a dostupnost pro Česko zatím ale není známa.

Technické parametry ASUS ZenPad 10.1 Z300C

Kompletní specifikace
Konstrukce251 × 172 × 7,9 mm, 510 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 10,1" (1 280 × 800 px)
Fotoaparát2 Mpx (2 560 × 1 140), , autofocus, video: 1 280 × 720 px, 30 FPS
ChipsetIntel Atom, CPU: 4×1,83 GHz
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 64 GB / 32 GB / 16 GB / 8 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 5.0
Akumulátor? mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 4:01 hodin
Dostupnostzáří 2015, 5 990 Kč
Diskuze ke článku
Lukáš
Vzhledově teda nic moc, rámečky okolo zbytečně tlusté a celkově mi moc stylový nepříde.
Janka
Poradí mi někdo prosím,nejde mi v tabletu televize od O2,normálně se načte program,vyberu pořad a po spuštění mi po chvíli opět naskočí logo vybraného pořadu.Přitom třeba ČT1 funguje normálně....

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze