Nový Amazon Kindle Fire HD 2: konečné specifikace asi odhaleny

O tabletu, který připravuje americký gigant Amazon, se hovoří už dlouho. Nyní ale byly odhaleny pravděpodobně finální specifikace, které jsou bohužel oproti těm prvotně očekávaným poměrně velkým zklamáním.

Původně vyšlo na tabletnet.cz, autor: Marek Vacovský




Podle posledních zpráv stránek BGR, bude nový Kindle Fire HD poháněn dvoujádrovým procesorem Texas Instruments OMAP 4470 o taktu 1,5 GHz, kterému bude vypomáhat grafický čip PowerVR SGX544. Bohužel se tak pravděpodobně nedočkáme výkonného procesoru Qualcomm Snapdragon 800, o kterém se mluvilo od samého začátku. TI OMAP 4470 nahradí OMAP 4430, který se stará o výkon v současné verzi tabletu. Podle všeho by měl ale oproti současné verzi poskytnout až dvojnásobek výkonu.

amazon-kindle_01

TIP: Tablety Amazon Kindle Fire HD 2 budou představeny koncem srpna

Podle BGR je nově nastupující Kindle Fire HD posledním tabletem od Amazonu, který bude používat procesor od Texas Instruments. Další generace by už měla využít čipů od tchajwanského MediaTeku, o kterém se ve spojení s Amazonem též mluvilo. Ostatní specifikace jsou následující: 7palcový displej s rozlišením 1 280 x 800 pixelů, 1 GB paměti RAM či operační systém Android 4.2.2 Jelly Bean s grafickou nadstavbou Amazonu.

7palcový Amazon Kindle Fire HD (2013) by měl být k dispozici ve variantách s 8, 16 a 32 GB vnitřního úložiště dat a to za cenu startující na 159 dolarech (cca 3 000 Kč bez DPH).

Zdroj: BGR