Nová verze čtečky Kindle Oasis se chlubí odolností proti vodě

Nová verze čtečky Kindle Oasis se chlubí odolností proti vodě
  • Amazon představil inovovanou verzi své čtečky elektronických knih Kindle Oasis
  • Zásadní změnou je zvýšená odolnost s certifikací IPX8

Pokud se řekne čtečka elektronických knih, většině se zřejmě vybaví americký Amazon a jeho řada Kindle. Nejnovější model Oasis se aktuálně dočkal vylepšené verze, která vůbec poprvé přidává zvýšenou odolnost proti vodě, konkrétně se jedná o certifikaci IPX8. V praxi to znamená, že by čtečka měla vydržet po dobu 2 hodin v hloubce až 1 metr pod vodou.

Amazon Oasis

V další výbavě se nachází 7palcový displej s jemností 300 PPI, o jehož podsvícení se stará 12 diod. Nechybí ani čidlo, které podsvětlení automaticky reguluje. Další novinka se týká propojení klasické e-knihy a audio knihy. Obě se navzájem synchronizují a ve chvíli, kdy v některém místě dočtete, bude například audio kniha pokračovat přesně ve stejném místě. Vše zařídí spárování s jakýmkoliv reproduktorem přes Bluetooth, které čtečce nechybí. Pro ukládání těchto souborů slouží interní paměť o velikosti 8 GB nebo 32 GB. Ke stažení je potřeba konektivita, kterou obstarává Wi-Fi. Ve vyšších verzích modelu Oasis už můžete využívat i mobilní data po LTE síti.

Základní verze čtečky Kindle Oasis s 8GB interní pamětí a základní Wi-Fi konektivitou vychází na 230 liber, což je v přepočtu něco přes 6,5 tisíce korun.

Zdroj: amazon.com, theguardian.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze