Nový Acer A700 v redakci: FullHD displej a Tegra 3 (první dojmy)

17

Do redakce nám dorazil předprodukční vzorek vlajkového modelu A700 společnosti Acer pro letošní rok, který se co nevidět začne na našem trhu prodávat. Pochlubit se může FullHD displejem, výkonným čipsetem nVidia Tegra 3 a Androidem 4. Jaký na nás udělal dojem?

Kdo v roce 2012 nemá ve svém vlajkovém tabletu displej s vysokým rozlišením, ten jako by ani nebyl. Hozenou rukavicí v pomyslném ringu špičkových tabletů je v případě Aceru model A700, který nabídne vše, co může náročný uživatel požadovat.

Design: stále stejná písnička

Design jako takový nepřekvapí, je totiž stejný, jako u dalších modelů výrobce a například s nižším A510 si je nová Asedmistovka velmi podobná. A700 však přeci jen působí hodnotněji, na zádech totiž má speciální povrch a elegantní stříbrnou obrubu. Je také o něco tenčí a lehčí, než model A510, i tak se ale jedná s hmotností zhruba 670 gramů o jeden z nejtěžších tabletů na trhu.

Acer A700 a A510: jako vejce vejci

Jak můžete vidět na videu, rozmístění prvků na těle tabletu je stejné, jako u modelu A510, který jsme nedávno recenzovali. Nechybí tak dvojice kvalitních stereoreproduktorů a microUSB konektor na spodní straně a například microHDMI konektor, za který Acer velmi chválíme, na straně pravé. Oproti A510ce ale na zadní straně nalezneme vylepšení například v oblasti 5Mpx fotoaparátu, který je nově obohacen o LED diodu. Přední kamerka má navíc rozlišení 720p, což se určitě pro kvalitní videohovory bude hodit.

Design je stejný jako u jiných modelů výrobce

Celé tělo tabletu působí velmi pevně, a i když je vyrobeno z plastu, tak rovněž poměrně hodnotně. Slícování je už u předprodukčního vzorku velmi dobré a nikde nic nevrže. To je ostatně u nejlépe vybaveného tabletu značky samozřejmost.

Zadní strana je elegantní - nese zajímavou texturu a chromovou linku

Hlavní lákadla: displej a Tegra 3

Největším lákadlem je bezesporu displej s vysokým rozlišením 1920 x 1200 bodů, což je hodnota, kterou nabídnou pouze ty nejdražší tablety a například takový Samsung doposud žádný tablet s podobně jemným displejem ani nepředstavil. Acer A700 ale nabídne opravdu jemnou podívanou a displej je v podstatě hlavním odlišujícím prvkem oproti modelu A510. Potěší také jasné a kontrastní zobrazení a stejně tak dobré pozorovací úhly displeje.

Hry vypadají na velkém displeji s vysokým rozlišením skvěle. Díky nVidia Tegra 3 tabletu výkon rozhodně neschází

Výkon tabletu rozhodně také neschází, a to díky čipsetu nVidia Tegra 3, který je u špičkových zařízení poměrně oblíbený. Díky tomu si zahrajete náročné 3D hry, které běží plynule i na displeji s vysokým rozlišením, a to už i na prototypu. Pokud se povede Aceru odladit systém stejně, jako u A510, bude také z nové A700ky velmi svižný a vyladěný tablet, na kterém běží Android 4.0 jako z praku.

To jsme už někde viděli...

Těžká váha přichází

Pokud tedy vše půjde, jak má, máme co nevidět na trhu špičkový tablet s vysokým výkonem a jemným 10,1 palcovým displejem, který se bude hodit jak pro hraní her, tak pro multimédia. Nastupujícímu Asusu Transformer Pad Infinity nebo i iPadu 3 by tak mohla vyrůst slušná konkurence a už nyní se těším na test finálního kousku.

Acer Iconia Tab A700 – první dojmy

A co vy, zaujal vás nový Acer A700?

TIP: přečtěte si také recenzi tabletu Acer Iconia Tab A510

Diskuze ke článku
nepřihlášený
zajímala by mne hlavně práce s dokumenty a internetem s full hd displejem, kvůli tomu bych displej chtěl.

můžete to otestovat?

je možné teblůet přes hdmi zapojit do monitoru a používat v něm full hd a do usb dat set klavesnice s mysi??
Jirka
Zvláštní... na videích z YouTube má A700 stejná záda jako model A510, tj. bez toho stříbrného rámu a bez LED diody u fotoaparátu. Je možné, že takhle vypadá pouze předprodukční kus?
šesták
však nič nechodi plynulo ani hra a dokonca ani prostredie.. otras
lada
fuj android

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze