Nové prostředí Samsungu Galaxy S6: video a fotogalerie

30

Jak už víte z našeho podrobného preview a videopohledu, Samsung Galaxy S6 běží na Androidu 5.0 Lollipop, nad kterým běží opět uživatelská nadstavba od Samsungu. Na jejím designu ale Samsung hodně zapracoval a oproti Galaxy S5 s Lollipopem je zde opravdu velké množství změn. Podívejte se na podobu menu na videu a ve fotogalerii.

Samsung Galaxy S6

Nepřehlédněte

Samsungu Galaxy S6: novinky v prostředí – MWC 2015

Samsung na veletrhu MWC v Barceloně představil svou novou vlajkovou loď Galaxy S6 a její variantu se zakřiveným displejem Galaxy S6 edge. My jsme vám telefon podrobně ukázali hned na obří tiskové konferenci, kterou Samsung k příležitosti uvedení telefonu pořádal. Nyní jsme na stánku Samsungu využili možnosti si podrobně prohlédnout podobu menu nového Galaxy S6.

Samsung Galaxy S6 běží na nejnovějším Androidu 5.0 Lollipop, což je stejná verze, kterou používá po nedávné aktualizaci i Galaxy S5. Prostředí u obou telefonů je ale odlišné. U Galaxy S5 Samsung začal s odlehčováním prostředí, zapracoval některé prvky nového Material Designu Googlu a menu působilo lehčím a svěžejším dojmem. U Galaxy S6 šel ale Samsung ještě dál, design ještě více přiblížil filozofii Googlu, prostředí aplikací ještě více zjednodušil a zapracoval také výrazně na designu některých svých aplikací, například Galerii nebo S Health. Celkový dojem z prostředí je tak velmi dobrý, k čemuž přispívá nejen jeho celková elegance (možná až na ikonky, které by mohl Samsung úplně vyměnit místo faceliftu, který zde proběhl), ale také rychlost. Odladění se Samsungu opravdu povedlo a doufejme, že telefon zůstane takto rychlý i při reálném dlouhodobém používání.

Kromě nové S Health aplikace je novinkou také nová aplikace Smart Manager, která umí jedním klikem vyčistit RAM paměť, optimalizovat výdrž baterie pomocí úsporných módů nebo uvolnit vnitřní paměť od nepotřebných souborů. Přímo vlevo od pohotovostní obrazovky se stále nachází Flipboard. Zajímavostí jsou předinstalované aplikace od Microsoftu – Skype, OneNote a OneDrive, kterému dostanete 100 GB navíc zdarma.

Diskuze ke článku
ff
jen 16% volné RAM?
ff
co další aplikace?
Petas
Takze S5 ma 2GB RAM a kdyz se mobil vycisti tak zdyde stejne odpovidajici procentualni mnozstvi jak u S6. S6 ma 3GB RAM tak by me zajimalo kde je ta uspora touchwizu. Myslel sem ze odpehcenma verze bude zabirat mene RAMky nez touchwiz u S5 ale je tomu naopak zabira snad jeste o giga vic na S6. Uzasne. Jeste ze S6 nema 4GB RAM to by touchwiz zabiral 3GB jen po spusteni. Cekal sem ze odlehceny TW bude zabirat tak 1GB kdyz se tim samsung tak chvalil ze nebude tak narocky a zase keci
Pino
je skvele, ze se da zmenit kompletne cele prostredi, pouzit jine barvy, ikony, tlacitka, vsechno.. Kdo si na AMOLEDU libuje v cerne barve, muze si cely system prevlict do cerneho.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze