Nokia Lumia 1520 získává aktualizaci Lumia Cyan s WP 8.1

39

V průběhu letních měsíců se světem šíří aktualizace Lumia Cyan, která přináší pro všechny Lumie s Windows Phone 8 aktualizaci na novější verzi 8.1 a k tomu ještě další bonusy. Aktuálně dorazila aktualizace na české kusy Lumia 1520.

Nokia Lumia 1520

Aktualizaci Lumia Cyan si již mohou užívat Lumie 925 a 625. Nokia však v procesu aktualizace nelení a jako další přichází na řadu tabletofon Lumia 1520 se šestipalcovým FullHD displejem. Na dostupnost aktualizace nás upozornil čtenář Petr Kučera. Aktualizace je dostupná pouze v případě, že na telefonu máte Windows Phone 8. Pokud používate Windows Phone 8.1 Developer Preview, není aktualizace dostupná. Souvisí to možná s tím, že se vyskytly problémy uživatelům, kteří využívali spolu s Developer Preview i šifrování BitLocker.

Po aktualizaci získáte nejen novější prostředí, ale také hned několik novinek. Jedním z největších lákadel je určitě hlasová asistentka Cortana, nebo tzv. WordFlow klávesnice pro rychlé psaní přejížděním po písmenech (tato funkce není k dispozici pro češtinu), přibylo také notifikační centrum, oddělené ovládání hlasitosti, nové aplikace pro správu dat a spotřeby energie, mnoho nových API pro vývojáře a další novinky. Mezi nimi figuruje například také konečně možnost přesunu aplikací na microSD karty, čímž uvolníte paměť vašeho telefonu. Vylepšení se dočkala i aplikace Nokia Camera a funkce Camera Roll, která umožňuje rychlý přístup k fotografiím přímo z fotoaparátu.

Zdroje: forums.wpcentral.com

Diskuze ke článku
Šimon
Pre mňa je dosť nepochopitelné prečo dostala update táto Lumia ako prvá, prečo to nebola Lumia 520, ktorá je oveľa rozšírenejšia a používa ju omnoho viac ľudí...
Tester
Mě by zase zajímalo, co hodlají dělat s HTC 8S i 8X... jestli tam spí nebo co?
tomasd-
na moji italskou lumii WIND zatim ne:_( kontroluju nekolikrat dene...
Marejk
A bude aktualizace W8.1 i pro Samsung Ativ S?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze