Nová Nokia E70: Práce a potom i zábava

Celkově nejvybavenějším představeným telefonem je model E70, který disponuje jak funkcemi pro práci, které jsou v podstatě stejné, jako u dvojice ostatních dnes představených telefonů, tak multimediálními funkcemi, mezi které patří například 2Mpix fotoaparát nebo MP3 přehrávač.

Celkově nejvybavenějším představeným telefonem je model E70, který disponuje jak funkcemi pro práci, které jsou v podstatě stejné, jako u dvojice ostatních modelům, tak multimediálními funkcemi.

¨

V článku se budu asi mnohokrát opakovat, protože je výbava skutečně téměř na vlas stejná jako například u Nokie E60. Zajímavá je ale konstrukce Nokie E70. Navazuje na unikátní rozevírací koncepci modelů 6800 a 6820, které měli taktéž numerickou a po rozevření plnohodnotnou QWERTY klávesnici. Tím si zachovaly poměrně malé rozměry a náruživým pisálkům nabídly i klávesnici s kompletní znakovou sadou. I přes toto vcelku praktické řešení se koncept příliš neujal a na ulici tyto telefony příliš nevídáme. Podobnost novinky a starších Nokií však u konstrukce končí. E70 navíc nabídne operační systém, velký displej, dvoumegapixelový fotoaparát a pokročilé pracovní funkce. Dodám jen, že rozměry telefonu jsou 117 × 53 × 22 mm a hmotnost činí 127 g. Když tyto údaje porovnáme s původním modelem 6800, zjistíme, že o mnoho lépe vybavená E70 je dokonce menší.


Živé fotografie pocházející ze serveru Mobileburn

Již zmiňovaný displej je stejný jako u Nokie N90. Na rozlišení 352x416 bodů zobrazí „jen“ 260 tisíc barev (ostatní včera představené telefony zobrazí až 16 milionů barev). Hlavním ovládacím prvkem je joystick. Uvidíme, jak se bude s ním telefon ovládat.

Nokia E70 nabízí v tradičních GSM sítích (900, 1800, 1900 MHz) GPRS i EDGE, obojí ve třídě 10. Dále se manažeři mohou těšit na rychlé datové přenosy v sítích 3. generace WCDMA (384 kb/s.). Připojení k počítači a jiným zařízením bude možné přes Bluetooth (až 6 simultánních spojení) , USB 2.0 a ačkoliv jej Nokia u smartphonů dlouho ignorovala, také infraportem. Vrcholem datových možností je podpora Wi-Fi (IEEE 802.11g, 802.11e a 802.11i)i s podporou VoIP (Voice over internet protocol).


Živé fotografie pocházející ze serveru Mobileburn

Vnitřní paměť je 75MB, kterou doplňují karty formátu miniSD (64MB v balení). Díky Symbianu si lze do telefonu nahrát množství aplikací, ale velké množství jich je již v základní výbavě. Například Zip-manažer, PDF prohlížeč nebo editor Office dokumentů mluví za vše. E70 umí i Push-to-talk. Přístroj bude podporovat všechna emailová řešení třetích stran, včetně Visto email technology, Blackberry a Seven Always-On Mail.

Nokia E70 je z celé trojky nejlépe vybavena po multimediální stránce. Kromě aplikací a her ve formátu JAVA 2.0, přehrávače MP3 a AAC souborů se na zadní straně skrývá i fotoaparát, a to rovnou s rozlišením 2 Mpix (1600x1200 bodů). Nabízí až 8-mi násobný zoom a video ve formátu 3GP nahrává s rozlišením 352 x 288 bodů.

S baterií o kapacitě 1 150 mAh by měl telefon vydržet až 220 hodin v pohotovosti, nebo 430 minut hovoru.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze