Nová Motorola P30 cílí s výřezem a duálním fotoaparátem na čínský trh

6
Nová Motorola P30 cílí s výřezem a duálním fotoaparátem na čínský trh
  • Novinka nabízí 6,2palcový displej s Full HD+ rozlišením a výřezem
  • Hardware obstarává procesor Snapdragon 636 a až 128GB interní paměť
  • Dostalo se na duální fotoaparát s 16 + 5 megapixely

Lenovo se rozhodlo skončit s mobilními telefony, alespoň pod vlastní značkou. Raději využije možná ve světě mnohem populárnější Motorolu, která mu patří. Na domácím čínském trhu však Motoroly tolik populární nejsou a Lenovo bude muset na úspěchu značně zapracovat. První vlaštovkou bude dnes představený model P30. Můžeme si ihned povšimnout, že výrobce zcela vypustil doposud neoddělitelné slovo „Moto“. Současně se také výrazně změnil vzhled. Bohužel u výrobce nepropukl záchvat zuřivé kreativity. Výsledkem je velmi tuctová podoba, kterou jsme mohli vidět u Applu, ASUSu, LG, Huawei, Honoru,... Bezpečně však novinku poznáte, v malém rámečku pod displejem se vyjímá logo Motorola.

Motorola P30

Čelní stranu okupuje 6,2palcový IPS displej s poměrem stran 19:9 a Full HD+ rozlišením. V horní části displeje je také dnes často viděný výřez. Pod kapotu se nastěhoval slušný procesor Snapdragon 636 kombinovaný s 6GB operační pamětí. O vaše data se postará 64/128GB interní paměť, případně slot pro paměťovou kartu. Prostředí má na starost Android 8.0 Oreo s nadstavbou ZUI 4.0. Zde však půjde zřejmě o úpravu pro čínský trh. Pakliže se Motorola P30 dostane i na globální trhy, očekává se nasazení čistého Androidu One. Dostalo se i na čtečku otisků prstů, která je na zadní straně společně s logem Motoroly.

Motorola P30

Zadní strana je domovem značně vystouplého duálního fotoaparátu, který má 16 a 5megapixelové rozlišení. Čelní kamerka si vystačí s 12 megapixely. V další výbavě figuruje podpora Bluetooth 5.0 a samozřejmě LTE. V jeho případě aktuálně chybí potřebná v Evropě používaná pásma, avšak to se při globálním představení samozřejmě změní.

Nová Motorola P30 bude dostupná v černé, bílé a odstínu Aurora, který nápadně připomíná barevně proměnnou kombinaci, jež používá Huawei. V tuto chvíli není známo, zda se s novinkou setkáme i mimo čínský trh.

Motorola P30

Rozměry155,5 × 76 × 7,7 mm, 170 g
DisplejTFT IPS, 6,2" (2 246 × 1 080 px)
Fotoaparát16 Mpx, video: 1 920 × 1 080 px
ProcesorQualcomm Snapdragon 636, 4×1,8 GHz + 4×1,6 GHz
PaměťRAM: 6 GB, úložiště: 64 GB / 128 GB, microSD
Akumulátor3 000 mAh
Diskuze ke článku
MARTIN
Totálny hnus okopirovali huawei p20 PRO.
Vit
Spodní brada veliká jak Pawlovská a k tomu výřež....bleju
Blue Sun
Blue Sun
Generická čínská nuda. Tohle vyrábí na jedné lince ve Foxconnu a pak jen tisknou potřebné logo?
Sanino11
Z predu Asus zenfone 5 zo zadu Huawei P20. Čistá kopírka...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze