Nokia X1-00: nejlevnější hudební telefon

1

Nokia dnes představila jeden z nejlevnějších modelů své nabídky. Jelikož se jedná o naprostý low-end, který s cenou bude startovat kolem 800 Kč, nečekejte žádnou větší výbavu. Ty nejzákladnější funkce však doplňuje přítomnost 3,5mm jacku, slotu na microSD karty a FM rádio.

Nová Nokia X1-00 se tak řadí mezi hudebně zaměřené mobilní telefony. Jak již bylo řečeno, nečekejte žádnou velkou výbavu. Telefon slouží pouze k telefonování a občas napsání nějaké sms. Ovšem to neznamená, že nemá co nabídnout.

Nokia X1-00 bude těžit hlavně ze dvou věcí. Tou první je bezpochyby hudební zaměření. Na těle telefonu nalezneme 3,5mm jack konektor, kterým můžete připojit prakticky kterákoliv sluchátka. Poslouchat v nich pak můžete buď rádio díky integrovanému FM přijímači, či vlastní skladby ve formátu mp3. A do telefonu se jich díky slotu na paměťové karty microSD až do kapacity 16 GB vejde celá spousta. Hudbu si můžete také pouštět skrze velký reproduktor na zadní straně telefonu Dalším tahákem bude jistě výdrž. Do těla s rozměry 112,2 × 47,3 × 16 mm a hmotností jen 91 gramů se totiž vměstnala baterie o kapacitě 1320 mAh. Tato baterie by měla takto vybavený low--end udržet na příjmu až dva měsíce!

Jaká je tedy hlavní cílová skupina nové Nokie X1-00? Rozhodně se bude jednat o rozvojové trhy. Strategie Nokie pro rok 2011 hovoří jasně - internet pro další miliardu. Internetu si sice s X1-00 moc neužijete, ale hudebně vám jistě poslouží. Další skupinou by mohli být například sportovci. Telefon je velmi levný a tudíž se o něj nebudete tolik bát. Zároveň však budete stále na příjmu, telefon má velkou výdrž a můžete i poslouchat hudbu.

Jak už jsme zmínili, cena se bude pohybovat kolem 800 Kč (34 USD). Dostupná by měla být zhruba ve druhém čtvrtletí 2011, zda dorazí i k nám bohužel není jasné. Přecejen rozvojové trhy budou nejspíš hlavním cílem této levné novinky.

Technické parametry Nokia X1-00

Kompletní specifikace
Konstrukce112 × 47 × 16 mm, 91 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 1,8" (128 × 160 px)
Fotoaparát,
Chipset
Paměťvnitřní paměť: 0 B, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: ne, Bluetooth: ne, NFC: ne
Operační systémNokia S30
Akumulátor1 320 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostzáří 2011, ?
Diskuze ke článku
Mutta
To je ako mobil pre seniorov. Lenže dali tam aj nejaký plus, a nazvali ho hudobným telefónom. Čo je sranda, už vidím moju babku, ako sedí na autobus a počúva radio Maria :D Plus, že ten modrý je waow, pekná farba.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze