Nokia s Androidem se nechystá, vyvrátil spekulace výrobce

18

Před nedávnem se na internetu objevila nabídka pracovní pozice u Nokie, jejíž náplní by byl vývoj pro linuxovou platformu a mobilní zaměření. Ihned se vyrojily spekulace o připravovaném smartphonu s Androidem a mnoho webů o tom informovalo jako o hotové věci. Nokia však tyto fámy oficiálně vyvrací.

Mnoho webů obratem začalo zmiňovat, že Nokia začíná vyvíjet mobil s Androidem, přitom to je z mnoha ohledů nesmysl. O vzniklé situaci se na Twitteru rozepsal Doug Dawson, mediální vedoucí výrobce. Na svém účtu informoval, že se nabídka práce vztahuje pouze a jen k aplikaci HERE Maps a její podpoře pro ostatní platformy, včetně iOS a Android. Veškeré spekulace o připravovaném smartphonu s Androidem tedy vyznívají naprázdno.

To však nemění nic na tom, že by bylo rozhodně zajímavé vidět alespoň jednu Nokii s operačním systémem Android. I ostatní výrobci se snaží zkoumat více systémů a pokud může Microsoft plánovat Surface Phone, není jediný důvod, proč by Nokia neměla zkusit Android. To je však pouze přání některých fanoušků, které v nejbližších letech určitě nebude vyslyšeno.

Zdroje: nokiapoweruser.com

Diskuze ke článku
Lansi
To je fakt skoda,protoze kdyby udelali nejaky pekny kousek,podobny Lumii,do ni pak ICS s aktualizaci na JB,dve jadra,1 ghz,pametove karty,8 mpx fotak,displej 4.3 palce a cena tak okolo 6-7 tisic,tak si myslim,ze po ostatnich znackach nestekne ani pes.Ale bohuzel je vaze smlouva s Microsoftem a nesmeji udelat jiny telefon,nez pro MS...Aspon myslim,ze je to tak.Ale urcite je to skoda,protoze ostatni vyrobci mt to tak delaji uz leta.
stepo
Delaj velkou chybu. Protoze pokud by vyrobili smartphone s androidem,,samozrejme nabusenej,tak by meli obrovske prodeje!a to si nemyslim jen ja. Ale to je jejich vec..me osobne je nokia u zad.. Na druhou stranu je fakt,ze nokia je tu uz dlouho,a myslim ze by jí byla skoda.
Maros
Mne bohate staci windows v robote a doma, v mobile ho nechcem za ziadnu cenu.
Pavel
Nechápu, jak si někdo může myslet, že Nokia s M$ agentem Elopem v čele, bude dělat telefony s Androidem.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze