Nokia N-Gage QD

Nokia se rozhodla po spíše prodejně neúspěšném mobilu N-Gage s herní konzolí v jednom udělat nástupce, který by si koupilo více lidí. Hlavní strategie je snížení ceny, což je samozřejmě na úkor funkcí. Nová Nokia N-Gage QD tedy ztrácí například praktický mp3 přehrávač, nebo třeba rádio.

Po nepříliš dobrých prodejních výsledcích první generace N-Gage se Nokia rozhodla představit nástupce. Jak se zdá, Finové konzoli nepatrně vylepšili a odstranili „mouchy“. K původnímu označení N-GAGE byla přidána dvě písmena – QD. Rozměry N-Gage QD jsou 118 × 68 × 22 mm (u starší verze 134 × 70 × 20 mm) a hmotnost 143 gramů (137 g). Zařízení tedy není podstatně menší, je však daleko kompaktnější.

Za účelem zlepšení ergonomie byla přepracována klávesnice a sluchátko bylo přesunuto z hrany na přední stranu, při telefonování tedy již nebudete vypadat jako Mickey Mouse. Karty MMC se už také nenacházejí pod baterií, nyní je lze vyměňovat zboku přímo za chodu. Hry vydané pro původní N-GAGE jsou kompatibilní s novým typem a naopak.

Moc informací není známo o displeji, který by měl být kvalitnější než u předchůdce, přesné informace nám však nejsou známy.

I nová verze N-Gage patří do Series 60 a běží proto pod operačním systémem Symbian. Nokia chtěla z novinky udělat čistokrevné herní zařízení, proto byl bohužel odstraněn MP3 přehrávač a rádio. Fotoaparát, po kterém uživatelé tak volali, se zde nekoná.

Telefon by měl mít i prodlouženou výdrž baterií, což zajistí delší hraní.

Nokia nasadila cenu hodně nízko – 200 dolarů. Divím se absenci MP3 i rádia, protože to jsou funkce, které by cílová skupina určitě ocenila.

Nechme se prodejností tohoto nového kousku překvapit, já osobně tedy ve zvýšení prodeje nevěřím.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze