Nokia N9 dostane aktualizaci 1.2 - co přináší?

Majitelé telefonů Nokia N9 s operačním systémem MeeGo se před nedávnem dočkali aktualizace 1.1, která přinesla 308 různých oprav a vylepšení. Vývojáři momentálně pracují na update 1.2, a my víme, jaké hlavní změny tato rozpracovaná verze nabídne.

Informace o aktualizaci 1.2, včetně screenshotů, zveřejnil jeden z majitelů modelu Nokia N950, což je vývojářský model telefonu s OS MeeGo, který v běžném prodeji není dostupný.

Nokia N9 update 1.2

Vzhled tlačítek vypadá trochu odlišně, to může být (ale i nemusí) díky nové volbě Barevný profil (Colour profile).

Odlišná tlačítka a nový Colour profile

Rozhraní fotoaparátu bylo trochu upraveno, blesk se dočkal samostatného umístění v levém horním rohu, to samé platí i pro osvětlení scény v režimu nahrávání videa.

První obrázek ukazuje původní rozhraní, další obrázky nové rozhraní

V galerii přibyla funkce automatického rozeznávání obličejů, která k fotkám dokáže doplnit jména osob, které na ní jsou.

Rozpoznávání obličejů

V menu aplikací se objevilo tlačítko pro jejich správu (Manage applications), jeho přesná funkce nám zatím není známá.

Tlačítko Manage applications

Další zásadní změnou, kterou by měl update 1.2 přinést, je upravený font Nokia Pure. Font bude vyšší, díky čemuž je čitelnější, hlavně už nebudou useknutá diakritická znaménka nad některými písmeny, jako tomu je u současné verze fontu.

Vlevo původní font, vpravo nový

Jak jsme se již na začátku zmiňovali, screenshoty pocházejí sice z Nokie N950, ale operační systém je zcela identický, jako u Nokia N9. Ve finální verzi aktualizace 1.2 ještě může dojít k nějakým úpravám zmiňovaných změn, a samozřejmě bychom rádi viděli i nějaké další novinky. Zatím nevíme žádný přesný termín, kdy bude aktualizace 1.2 oficiálně vypuštěna, ale vzhledem k tomu, že 1.1 byla vydána docela nedávno, tak to asi ještě nějakou dobu potrvá.

Zdroje: gsmarena.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze