Nokia N82 s novým firmwarem: lepší, rychlejší, úspornější

5

Tento týden si mohou i čeští uživatelé nahrát do Nokie N82 nový firmware s označením v30.0.019. Dočkali jsme se několika příjemných vylepšení, zejména v oblasti zvýšení výkonu a optimalizace některých aplikací.

Nokia N82 neměla v minulém firmwaru žádné chyby, které by volaly po odstranění. V tomto ohledu byl a je model N82 povedeným telefonem. Díky tomu se mohli vývojáři soustředit na celkovou optimalizaci softwaru. V seznamu níže uvádím hlavní vylepšení, která lze pozorovat.

Firmware v30.0.019 - hlavní změny

  • více volné RAM paměti po startu - kolem 95MB
  • vylepšený senzor naklopení telefonu - již se nestává, že při jemném náhodném naklopení telefonu se změní i orientace displeje. Displeji sice nyní trvá déle, než se přetočit (prodleva asi vteřiny), ale již nedochází k omylům
  • mnohem rychlejší je nyní procházení zaplněnou Galerií a načítání a prohlížení fotografií
  • FM rádio má celkově kvalitnější příjem
  • kvalitnější zvuk hudebního přehrávače, a to jak při přehrrávání do sluchátek, tak při použití reproduktorů telefonu
  • mírně vylepšená přesnost informování o zbývající energii baterie
  • nepatrně lepší výdrž baterie

Update firmwaru, který v tomto případě určitě doporučujeme, provedete skrze aplikaci Nokia Software Updater, která je ke stažení na stránkách Nokie, nebo na ni naleznete odkaz v aplikaci Nokia PC Suite.

Diskuze ke článku
Milan
Dobry den.
Chci se zeptat, zda-li se da po aktualizaci fw vratit k verzi, jez byla v telefonu nahrana z vyroby. Napr. softwarovym resetem.
Dekuji
Martin Pultzner
Dobrý den. Skrze reset ani software updater nelze vrátit/nahrát starší verzi fw, než v telefonu je. Je možné, že to mohou udělat v případě oprávněné reklamace (v případě chyb v novém firmwaru) v servisu.
ivo
nema te nekdo odkaz kde je stazeni toho Firmware v30.0.019 ? jestli jo tak me prsoim napiste na email nebo na ajsko 235 035 724
Petr
to je pěkný že si čeští uživatelé mohou nahrát novejten fw do N82 ale je taky v češtině?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze