Multimediální Nokia N82 získala prestižní cenu TIPA

1

Největší evropská organizace sdružující novináře z fotografických časopisů (TIPA - Technical Image Press Association) udělila cenu mobilnímu telefonu Nokia Nseries za fotografické funkce.

Společnost Nokia oznámila, že její multimediální mobilní telefon Nokia N82 získal cenu "Nejlepší fotomobilní zařízení v Evropě 2008" od asociace TIPA (Technical Image Press Association), která je největší evropskou organizací sdružující novináře z fotografických časopisů.

Nokia N82

"Nokia N82 je v podstatě kompaktní multimediální počítač, který integruje GPS, webové, video a hudební funkce s 5 Mpx fotoaparátem, vysokou rychlostí a automatickým zaostřováním f/2.8 ", uvedli porotci z TIPA. "Objektiv Carl Zeiss Tessar umožňuje zaostření od 10 cm do nekonečna a poskytuje ostré fotografie do velikosti A4. K dispozici jsou také některé režimy ”scene mode”, které optimalizují model Nokia N82 i pro větší obraz, třeba pro situační portréty nebo noční záběry", pokračuje TIPA. Porotci dáleu Nokie N82 vyzdvihují xenonový blesk a 20x digitální zoom.

"Jsme nadšeni zprávou, že Nokia N82 získala uznání za své vynikající fotografické vlastnosti", řekl Juha Kokkonen, ředitel pro zařízení Nokia Nseries. "Nokia N82 je vynikajícím příkladem, jak sdružená zařízení mohou zcela změnit způsob, kterým lidé sdílejí Internet, díky kombinaci výkonného fotoaparátu s vestavěným systémem A-GPS a širokým spektrem možností síťového připojení."

Nokia N82 díky funkci A-GPS a fotoaparátu s vysokým rozlišením s možností vkládání metadat - zeměpisných souřadnic do obrazu (geotaging) - umožňuje zobrazit polohu záběru na mapě nebo na Internetu či v samotném přístroji. Pokud jde o sdílení obrazových informací, lidé mohou stahovat svoje fotografie nebo videa z mobilního telefonu Nokia N82 přímo do služeb, jako jsou Share na Ovi, Flickr nebo YouTube. Nokia N82 podporuje paměťové karty microSD až do kapacity 8GB.

TIP: Přečtěte si také naši podrobnou recenzi Nokie N82.

Organizace TIPA byla založena v roce 1991 jako nezávislé, neziskové sdružení evropských fotografických časopisů. V současnosti TIPA sdružuje 31 členských časopisů z dvanácti zemí.

Více se dozvíte na stránkách http://www.nokia.com/press/n82.

Diskuze ke článku
JohnyAsbest
všechno, co je psáno beru. Moje 82 je skutečně fantastická. Jediná nevýhoda je to barevné provedení - stačilo jen málo - jako u 6233 nebo 78 či jiných - prostě kombinace černé a stříbrné lesklé - tak nad něj doopravdy není.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze