Nokia Mapy 2.0 nyní v plné verzi zdarma ke stažení

2

Nokia v pátek vypustila plnou verzi softwaru Nokia Mapy 2.0. Navigační aplikaci lze nyní zdarma stáhnout na adrese www.maps.nokia.com. Nokia Mapy 2.0 fungují prozatím pouze na 16-ti telefonech finského výrobce s Feature Packem 1 a vyšším.

Nokia v pátek vypustila plnou verzi softwaru Nokia Mapy 2.0. Navigační aplikaci finského výrobce lze nyní zdarma stáhnout na adrese www.maps.nokia.com. Nokia Mapy 2.0 fungují prozatím pouze na 16-ti telefonech s Feature Packem 1 a vyšším.

Důležitých vylepšení se dočkaly mapové podklady. Ty jsou nově rozšířeny o satelitní a hybridní zobrazení map, nabízejí zdokonalené 3D zobrazení, vylepšenou podporu při využívání displeje mobilního telefonu na šířku a zobrazení měřítka při zvětšování či zmenšování map. Mapy celého světa přitom mohou být uloženy přímo na paměťové kartě mobilního telefonu a není tak nutné průběžně je stahovat prostřednictvím mobilní datové sítě. Výjimkou jsou pouze satelitní snímky potřebné pro satelitní a hybridní zobrazení map.

Nokia Mapy 2.0 nyní v plné verzi zdarma ke stažení

Významných novinek se dočkala také automobilová navigace. Ta nabízí vylepšené navigační instrukce, snadné přepínání mezi 3D zobrazením, 2D zobrazením a režimem zobrazení s detailní ukázkou následující odbočky. V 18 evropských zemích je také nově dostupná služba RTTI (Real time traffic information), která nabízí zasílání aktuálních dopravních informací prostřednictvím mobilních datových sítí.


Screenshoty z navigační aplikace Nokia Mapy 2.0

Novinky v oblasti navigace potěší také pěší turisty a návštěvníky velkých měst. Nokia Mapy 2.0 totiž přinášejí rovněž navigaci pro pěší, která vás s jistotou provede i po pěších zónách, jednosměrných uličkách a lávkách pro chodce. Ve velkých městech jsou také k dispozici inovovaní elektroničtí multimediální průvodci Nokia City Guide. Ty obsahují textové, obrazové, ale také video a audio zajímavosti o jednotlivých památkách a význačných místech. S pomocí vašeho mobilního přístroje Nokia se tak můžete nechat provést například po největších krásách Vídně, Londýna, Paříže či Benátek. Navíc můžete trasy svých výletů ukládat do paměti a sdílet se svými přáteli prostřednictvím internetu.

KompatibilitaN76, N78, N81, N81 8GB, N82, N95, N95 8GB, N96, E51, E90, 6290, 6220 Classic, 6120 Classic, 6121 Classic, 6110 Navigator a 6210 Navigator
Diskuze ke článku
Honza
Ďekuji
Honza
zdravim potrebuju stahnout do nokie lumia 610 mapy navigaci poradi nekdo?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze