Nokia chystá tajemstvím opředenou novinku. Zaměří se na fotoaparát?

Nokia chystá tajemstvím opředenou novinku. Zaměří se na fotoaparát?
Fotografie: Michal Pavlíček, mobilenet.cz
  • HMD Global láká na tento týden
  • Očekává se představení nového smartphonu
  • Zveřejněné video naznačuje, že se vše bude točit kolem fotoaparátu

Letošní rok prozatím může patřit leckomu, jen ne HMD Global. Smartphony Nokia totiž díru do světa neudělaly. Buď se na českém trhu nezačaly prodávat, nebo se jedná o velmi úzce zaměřené kousky, jaké je například Nokia 9 PureView. Výrobce by tak potřeboval nějakou trefu do černého. Stane se jí příští novinka? To se dozvíme již tento týden. Na Twitteru totiž Nokia láká na 6. červen, kdy se dozvíme více. Krátké video bohužel příliš nenaznačuje, jde o pouze záběr na přibližující se objektiv fotoaparátu.


Tím by výrobce mohl naznačovat zaměření chystaného telefonu. Nic dalšího není známé, a můžeme tak jen spekulovat, o jakou novinku se bude jednat. Ve hře jsou nástupci Nokií 2.1 a 5.1, které jsou přibližně jeden rok staré a nástupci by tak nebyli žádným překvapením. Drobné spekulace prosakují právě kolem možné Nokie 2.2. Ta by měla přinést výrazně lepší hardware mezi smartphony s cenou pod tři tisíce korun. Jde například o 3GB operační paměť nebo 32GB úložiště.

Další střípek informací přináší druhé zveřejněné video, na kterém je vidět bok zařízení s odemykacím tlačítkem, které bude podsvětlené a poslouží jako informační dioda, stejně jako na současné Nokii 4.2.


Aby byla představa o zařízení ještě lepší, je tu třetí krátké video, které odhaluje tvar telefonu, alespoň jeho horní okraj. Je zde rovněž náznak barevných variant a pravděpodobně i přítomnost 3,5mm jacku.


Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze