Nokia C1 Plus oficiálně: plastová novinka útočí cenou a nízkou hmotností

Nokia C1 Plus oficiálně: plastová novinka útočí cenou a nízkou hmotností
Fotografie: Nokia
  • Výrobce si novinku cení v přepočtu na necelé dva tisíce korun
  • Ve výbavě najdeme 1 GB RAM, 2 500mAh baterii a dva 5Mpx snímače

Výrobce HMD Global dnes skrze své oficiální stránky hmdglobal.com představil Nokii C1 Plus. Novinka se snaží zaujmout zejména nenáročné uživatele, kteří nechtějí za nový smartphone mnoho utratit. V podstatě se jedná o vylepšenou verzi modelu C1 představeného v minulém roce.

Nokia C1 Plus

Stejně jako předchůdce nabídne Nokia C1 Plus 5,45" IPS LCD displej s HD+ rozlišením a klasickými rámečky, v nichž se ukrývá logo výrobce, sluchátko a také 5Mpx selfie kamerka. Fotoaparát o stejném rozlišení najdeme také na zadní straně, tentokrát jej však doprovází přisvětlovací LED.

O výkon se stará blíže nespecifikovaný čtyřjádrový procesor s taktem 1,4 GHz a 1 GB RAM. Interní úložiště má pouze 16 GB, je však možné jej rozšířit o paměťovou kartu.

Nokia C1 Plus

Uvnitř plastového těla dále najdeme 2 500mAh baterii s podporou 5W nabíjení skrze microUSB konektor. Potěší však 3,5mm jack a slot pro dvojici SIM (záleží na dostupnosti v jednotlivých regionech). Rozměry činí 149,1 × 71,2 × 8,75 mm a hmotnost sympatických 146 gramů. Hlavním lákadlem pravděpodobně zůstává cena. Zařízení s Androidem 10 (v Go edici) má dorazit ještě letos za 69 eur, tedy přibližně 1 800 korun.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze