Nokia C02 je navzdory toxickému názvu environmentální novinkou s 5,45" displejem

4
Nokia C02 je navzdory toxickému názvu environmentální novinkou s 5,45" displejem
Fotografie: HMD Global
  • Baterie o kapacitě 3 000 mAh je uživatelsky vyměnitelná
  • Nespecifikovaný procesor má 4 jádra s taktem 1,4 GHz

Přestože společnost HMD Global podle dostupných informací chystá představení hned několika novinek na MWC 2023 (z něhož vám přineseme podrobné zpravodajství), podařilo se jí ještě předtím v tichosti uvést i model s označením C02. Zřejmě nejlevnější smartphone z řady C (cenu však výrobce zatím neprozradil) je navzdory svému označení, které budou nepochybně provázet problémy s výslovností, jako tomu bylo v případě iPhonu X (výslovností se jednalo o „iPhone 10“, nikoliv „iPhone X“), spíše environmentálním kouskem, ostatně environmentální přístup je v poslední době jedním z prodejních argumentů výrobce.

Nokia C02

Kromě využití recyklovaných materiálu lze pak pozitivně vnímat především přítomnost uživatelsky vyměnitelné baterie, která má kapacitu 3 000 mAh, což by nemusela být vzhledem k nenáročnému hardwaru nijak špatná hodnota. Přestože lze baterii vyměnit, neschází ani základní odolnost IP52.

Na čelní straně se nachází 5,45" IPS LCD panel s poměrem stran 18:9 a FWVGA+ rozlišením, jak se uvádí na nokia.com. Selfie kamerka pak nepřekvapí nízkým rozlišením 2 Mpx, zatímco na zádech najdeme jediný snímač o rozlišení 5 megapixelů, jemuž dělá společnost LED přisvícení. Nabíjení obstará pouze starší microUSB (5 W). Potěší však alespoň slot pro dvojici SIM karet a paměťovou kartu microSD, která rozšíří integrované 32GB úložiště typu eMMC 5.1.

Nokia C02

Dostatek výkonu má zajistit nespecifikovaný procesor se čtyřmi jádry (každé o taktu 1,4 GHz) a 2 GB RAM. V souladu s hardwarem se pak výrobce rozhodl nasadit odlehčenou verzi Androidu 12, tzv. Go edici, jež má v případě tohoto smartphonu přislíbeny dva roky bezpečnostních záplat.

Nokia C02

Rozměry? × ? × ? mm, ? g
DisplejTFT IPS, 5,45" (? × ? px)
Fotoaparát5 Mpx
Procesor4×1,4 GHz
PaměťRAM: 2 GB, úložiště: 32 GB
Akumulátor3 000 mAh
Diskuze ke článku
Kunťa Punťa
Kunťa Punťa
Bizár pokračuje :D
Kafvv Rfbsgd
Kafvv Rfbsgd
Tento telfón opäť len vystihuje, na akej úrovni je teraz Nokia 😊
Pc Wifi
Pc Wifi
to smrdi nejakym Unisonic CPU... k uz tak shnilemu CPU jeste mene RAM, to je paskvil uplne maximalni, na tom srotu nejde najit jedine byt minimalni pozitivum... proste ne. Aspirant na vtip roku.
Ondřej Hajda
Ondřej Hajda
Vůbec nechápu smysl takového počínání - vytvořit, v dnešní době, nepoužitelný telefon, jehož parametry by byly akceptovatelné možná tak před 6 lety.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze