Nokia 5.4 na obzoru. Přinese 6,4palcový displej a Snapdragon 662

aktualizováno
2
Nokia 5.4 na obzoru. Přinese 6,4palcový displej a Snapdragon 662
Fotografie: Michal Pavlíček, mobilenet.cz
  • Novinka by měla být k dispozici v několika barevných variantách
  • Vrcholná verze nabídne 128GB interní paměť

Aktualizováno 7. 12. 2020

Příchod Nokia 5.4 se zřejmě přiblížil, neboť skrze mysmartprice.com unikl kompletní specifikační list. Víme tak, že v telefonu o rozměrech 160,97 × 75,99 × 8,7 mm bude 6,39palcový displej, bohužel jen s HD+ rozlišením. Nasazen bude Snapdragon 662 a 4GB operační paměť. Interní 128GB paměť bude rozšiřitelná paměťovou kartou. Na zadní straně bude hlavní 48megapixelový fotoaparát, 5megapixelový ultraširokoúhlý objektiv, 2megapixelový makro snímač a 2megapixelový portrétní fotoaparát. Na čelní straně na vás bude čekat 16megapixelová kamerka. Zatím překvapí, že v telefonu bude nadále více než rok starý Android 10, ale je možné, že v tomto bodě může dojít při premiéře ke změně. Datum představení však ještě známo není.

Původní informace ze 30. 11. 2020

Portfolio Nokie je v letošním roce značně prořídlé. Lepší telefony vůbec nedorazily a segment základních modelů, například Nokie 3.4, zaostává za téměř veškerou konkurencí. Reputaci by možná do konce roku mohla zkusit zachránit Nokia 5.4, o které informuje nokiapoweruser.com.

Zařízení navazující na Nokii 5.3 má mít velký 6,4palcový displej, ovšem tentokrát již bez výřezu, ale naopak s malým průstřelem pro čelní fotoaparát. Podoba telefonu prozatím není známa, avšak spekuluje se, že v začátcích bude nabízen v modré a fialové barvě. Později má přibýt hned několik dalších barevných variant. Výbava bude postavena na 4GB operační paměti a 64/128GB úložném prostoru. Na zadní straně se má nalézat modul se čtyřmi fotoaparáty.

Podrobnější informace v tuto chvíli nejsou známé, nicméně představení by mohlo proběhnout ještě do konce letošního roku.

Diskuze ke článku
Josef Kubeš
Josef Kubeš
Nokia se snažila s tou první řadou, pak ještě možná s x.1 Od té doby nic moc, řada x.2 nebo x.3 toho moc nepřinesla...
Marek Ftacik
Marek Ftacik
je mi jedno co to bude hlavně 5" slušný procesor dostatečná RAM spolehlivost aktualizace výdrž cca 5 let kvalitní obrazovka baterie 3800 cena cca 5000. nevíte o něčem ?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze