Nokia 3220

Nokia představila telefon navazující na model 3200, který jako první přišel s možností umístit si vlastní obrázek pod kryt. Nová 3220 v tomto duchu pokračuje a navíc přináší i některé funkce pro náročnější uživatele.

Opět nemá cenu nic zastírat, jedná se stále o mnohokrát převlečenou Series 40 se vším všudy. Konstrukčně vychází z druhé řady této rozsáhlé modelové řady a funkčně se nejvíce podobá Nokii 6230. Má aktivní displej s 650 tisíci barvami i střední potvrzovací tlačítko. Fotoaparát je také VGA s možností natáčet i video. Oproti Nokii 6230 však chybí paměťové karty, MP3 přehrávač, Bluetooth a zcela nepochopitelně také Infraport. Nokia má jednoduše talent „zazdít“ modely drobnými prkotinami a to je jedna z nich. Vše ostatní je zcela stejné až na paměť, která byla v tomto případě snížena na 4,2 MB.

Nejětší rozdíl je v obalu telefonu. Je poměrně buclatý a v každém ze čtyřech oblouků jsou umístěny velmi silné barevné diody, které blikají do rytmu vyzváněcích melodií či her. Můžete složit vlastní blikající symfonii a tu poté poslat přes sms kamarádovi. Pokud bude mít příjemce tento telefon, začnou mu po otevření zprávy diody blikat tak, jak jste zkomponovali. Dost dobře nechápu smysl této funkce ale snad Nokia ví co dělá ?. Po zakoupení speciálního krytu však s mobilem můžete psát do vzduchu. Na klávesnici můžete napsat libovolný text a poté musíte mávat telefonem ze strany na stranu a světelné diody „napíší“ zvolený text do vzduchu. Pokud si to neumíte představit, toto video vám vše objasní (8MB).

Co se týče výbavy telefonu, je podobná s Nokií 6230, což znamená XHTML prohlížeč, emaily, mms, video, rádio. Polyfonní vyzvánění je 16-ti hlasé se zakomponovanými světelnými efekty a vibracemi. Výrobce se zmiňuje o stahovatelných schématech (Downloadable Color schemes), což by byla u Nokie také premiéra.

Klávesnice se zdá být dobrá, bez výstřelků a díky oválným výstupkům se telefon velmi dobře drží. Nokia směřuje tento telefon mezi náročnější a hravé mladé lidi. Nokia 3220 se začne prodávat na podzim tohoto roku za cenu okolo devíti tisíc korun. Jsem zvědavý kolik lidí si za tuto cenu takovýto telefon koupí, ale asi neznám dost „náročnějších mladých lidí“.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze