Nexus 5 s Androidem 4.4 zřejmě zachycen na fotografii

13

Léto je již víceméně za námi a příchod podzimu znamená příval nových mobilních telefonů. Mezi nimi se s velkou pravděpodobností objeví také Nexus 5, který byl možné vůbec poprvé zachycen na fotografii. Stalo se tak při příležitosti odhalení sochy nového Androidu.

Včera jsme se dozvěděli, že další verze Androidu ponese označení 4.4 a jméno Kit Kat. Ano, příbuznost se známou čokoládovou tyčinkou není náhodná, nýbrž zcela přesná. A právě v pořadí pátý Nexus by měl být prvním zařízením, které Android 4.4 Kit Kat přinese. Prozatím se neví, jaký výrobce si jej vezme na starost. Velké šance se dávají LG, které má na svědomí současný Nexus 4. Své šance však má i Motorola, jejíž mobilní divizi Google vlastní a mohl by ji takto hezky využít.

Nepřehlédněte: Android 4.4 se bude jmenovat KitKat, Google už má novou sochu

Nexus 5

Příchod nové verze Androidu vždy značí postavení nové sochy panáčka Androida před hlavní sídlo Googlu v Mountain View. Při této příležistoti se na místě samozřejmě objevil hlouček lidí, kteří si celou akci fotografovali. Mezi různými přístroji se objevil i jeden s nápisem Nexus na zadní straně. Bezpečně můžeme říci, že nejde o žádnou oficiálně známou generaci. Neznámý Nexus je totiž poměrně velký a nezvykle velká čočka fotoaparátu se nachází v levém horní rohu zadní strany. Dle nejnovějších spekulací by měl Nexus 5 nabídnou 5,2palcový displej s rozlišením 1920 × 1080 pixelů, 13megapixelový fotoaparát a nejnovější Android bude pohánět procesor Snapdragon 600 či 800.

Kdy se novinky dočkáme, není v tuto chvíli známé. Za předpokladu, že by Google rád stihl důležitý předvánoční trh, lze představení očekávat v nejbližších týdnech.

Zdroje: unwiredview.com

Diskuze ke článku
Oliver Leško
Oliver Leško
Ježiš, nestačí, že som mal Margot, ešte mi robíte chute aj na Kitkat? :D

A teraz k Nexusu - ak bude rýchly, tak bude ok, ak nie, tak si zase poviem "Ach, ten Android." Je to blbé, ale už teraz rozmýšľam, aký mobil bude môj budúci (najskôr tak o 3 roky). Mám taký pocit, že nové Nexusy v tom čase už nebudú. Ak by boli, tak beriem nejaký NEXUS 9, alebo čo bude. :P Aj keď, keď mohli byť tie 4 roky Samsung Galaxy S series, tak prečo by nemohla byť zopár rokov Nexus Series?
Grom51
"Prozatím se neví, jaký výrobce si jej vezme na starost." Pokud se dobře dívám, tak je na obrázku logo LG
Hrobník
Takový podnos? Ach jo, takže už ani nexuse si do budoucna nebudu moc koupit, pokud půjde stejnou cestou nesmyslného zvětšování displejů.
appletractor
Hmm,tak LG..Doufal jsem v Motorolu.Zdá se mi
že to trošku někde odfláknou,aby to nebylo lepší, jak jejich vlajková loď.Mám G.Nexus na kterém je průměrný foťák,reproduktor tichý baterka v devět plná,aby ve 23 hodin na mě mrkalo hladový oko.No jo,ale je to zase svižný jak osmnáctka a to se počítá,prostě Nexus.Proč to nemůže Motorola vyrobit,nerozumim.....

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze