S Huawei P30 Pro na toulkách Gruzií. Jak si vedl současný král DxOMarku?

5
S Huawei P30 Pro na toulkách Gruzií. Jak si vedl současný král DxOMarku?
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Série fotografií byla pořízena během několikadenní návštěvy Gruzie
  • Pod každým snímkem se nachází stručný popis daného místa či objektu

Na několikadenní výlet do Gruzie jsme s sebou vzali jeden z nejlepších fotomobilů současnosti s poměrně ojedinělým desetinásobným hybridním zoomem. Huawei P30 Pro jsme otestovali v různých podmínkách a vyzkoušeli jsme také vyhlášený noční režim. V rámci prohlídky fotografií se můžete dozvědět i několik zajímavostí ohledně tohoto malebného státu ležícího na rozhraní jihovýchodní Evropy a jihozápadní Asie.

Huawei P30 Pro
Katedrála Sveticchoveli v centru bývalého hlavního města Gruzie Mccheta. Památka patří na Seznam světového dědictví UNESCO.
Huawei P30 Pro
Jeden z hlavních symbolů Gruzie představuje pochoutka čurčchela. K výrobě jsou používány ořechy, které se navlečou na tenký provázek a jsou namočeny do zahuštěné hroznové šťávy. Ta se pak nechá na slunci zaschnout. Menší čurčchela se dá koupit již za jedno lari (přibližně devět českých korun).
Huawei P30 Pro
Kamenný pravoslavný klášter Džvari se nachází pouze pár desítek minut jízdy od hlavního města Tbilisi. Od roku 1996 patří na Seznam světového dědictví UNESCO.
Huawei P30 Pro
Jeden z tradičních gruzínských pokrmů adjaruli khachapuri – sýr sulguni spolu s vajíčkem se smíchá uprostřed speciálně vytvarovaného těsta. Následně se pojídá trháním okrajů a jejich namáčením do směsi sýru a vajíčka.
Huawei P30 Pro
Součást kláštera Džvari.
Huawei P30 Pro
Pohled zespodu na klášter Džvari.
Huawei P30 Pro
Model katedrály Sveticchoveli.
Huawei P30 Pro
Pohled z perspektivy na noční Tbilisi. Uprostřed můžeme spatřit Mshvidobis Khidi (Most míru), o kterém místní mluví, jako o mostu „Always“.
Huawei P30 Pro
Jeden z domů ve starém centru Tbilisi. V této oblasti se nachází také tradiční termální lázně. Podle legendy bylo Tbilisi založeno králem Vakhtangem Gorgasalim, který termální prameny objevil.
Huawei P30 Pro
Fotografie byla pořízena se zapnutým nočním režimem.
Huawei P30 Pro
Historický dům v Tbilisi.
Huawei P30 Pro
Náměstí Svobody v Tbilisi s pozlacenou sochou svatého Jiří.
Huawei P30 Pro
V Tbilisi se nachází velké množství pouličních psů. Naprostá většina je však očkovaná, což poznáte podle plastové známky připevněné na ucho.
Ukázka ultraširokoúhlého režimu, standardní fotografie, pětinásobného optického zoomu a desetinásobného hybridního zoomu.
Diskuze ke článku
Gotys
Hezký článek. Kromě prohlídky fotek se člověk i něco dozví. Pěkně pojaté
Xxx
Souhlasím, výborná konstrukce článku i fotky :)
Tt
Ten nápis vložený do fotky je příšerný, kromě toho mi přijde že ty fotky jsou nažloutlé..
Carach
A ten žlutozelený nádech nikomu nevadí?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze