Některé Lumie budou moci nahrávat HD fotky na OneDrive

7

Do nynějška jste nemohli nahrávat na OneDrive fotky ve vyšším rozlišení, než je 5 MPx. To byl u některých Lumií s vyšším rozlišením problém a 41 MPx, nebo 20 MPx fotky přicházely o důležité pixely. To by se ve Windows Phone 8.1 mělo u některých modelů změnit. Nově by totiž mělo být možné nahrávat fotky v originálním rozlišení.

Nově by měly některé modely Lumií dostat možnost nahrávání fotek ve vysoké kvalitě do úložiště OneDrive. Po zaškrtnutí možnosti nejlepší kvalita v nastavení automatického zálohování do OneDrive, se vám začnou nahrávat fotografie v originální kvalitě. Což je ideální pro další editaci, ořezávání a využití vůbec. Dávejte si ovšem pozor na velikost vašeho OneDrive úložiště, jelikož fotky narostou až na trojnásobek velikosti oproti 5MPx fotkám, které jste nahrávali doposud.

Windows Phone 8.1 přinese některým Lumiím užitečnou funkci navíc.

Bohužel, prozatímně se nebudou dát automaticky zálohovat soubory ve formátu RAW/DNG, pro které nemá OneDrive podporu a nezobrazoval by je správně. Této nové funkce by se měli dočkat majitelé telefonů Lumia 1020, Lumia 1520, Lumia Icon a Lumia 930. Změnu tak přivítají hlavně nadšenci do fotomobilů, kteří si budou moci automaticky zálohovat fotografie ve vysoké kvalitě, která je vhodnější pro další editaci.

Stáhnout OneDrive

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store (zdarma)

Zdroje: phonearena.com, wpcentral.com

Diskuze ke článku
Milan Kutaj
Milan Kutaj
Naposledy upraveno: 20. 5. 2014 18:39
Toto primitívne obmedzenie by mali odstrániť úplne. Zlatý Dropbox.

Mimochodom, to HD sa do nadpisu veľmi nehodí keďže sa táto skratka používa ako synonymum k rozlíšeniu 720p => inšpirovať ste sa mali radšej nadpisom na WP Central :)
pixel
věřte tomu nebo ne, lidé za tuto službu dokonce platí.
Lubomír Sopůšek
Lubomír Sopůšek
Kdyby přidali možnost stahovat více souborů zároveň do Android verze, tak bych byl táák šťastný...
Torm
Já vám nevim, asi tomu moc nerozumim, ale fotky se mi na OneDrive z L920 nahravají v rozlišení přibližně 7 MPx (rozlišení 2000x3552) a to už od doby, kdy jsem si Lumii pořizoval :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze