Největší továrna na smartphony Samsung? Právě se otevřela v Indii

3
Největší továrna na smartphony Samsung? Právě se otevřela v Indii
  • V indickém městě Noida se otevřela největší továrna, která bude produkovat telefony Samsung
  • Ročně se očekává produkce přibližně 120 miliónů kusů telefonů

Jihokorejský prezident Moon Jae-in a indický předseda vlády Narendrou Modi společně přestřihli pásku a slavnostně otevřeli novou tvoránu Samsungu na výrobu mobilních telefonů. Stalo se tak v indickém městečku Noida, které je v podstatě součástí velkoměsta Dillí. Předpokládá se, že půjde o vůbec největší továrnu s roční kapacitou až 120 miliónů nových telefonů. Samsung zde údajně plánuje vyrábět nejen levné telefony s cenou pod 100 dolarů, ale také vlajkové lodě, jako je například aktuální Galaxy S9.

Fakt, že volba padla právě na Indii, není nijak překvapivý. Jde o obrovský trh s velkým potenciálem růstu. Aktuálně na tamním trhu používá chytrý telefon 400 miliónů lidí, avšak celkový počet obyvatel Indie překračuje hranici 1,3 miliardy. V loňském roce na tento trh Samsung dodal 124 miliónů svých telefonů, což jej katapultovalo na první místo před jinak velmi úspěšné Xiaomi. Je tudíž zřejmé, že se jihokorejský výrobce chce na indický trh ještě více zaměřit a nově otevřená továrna mu v tom má pomoci.

Diskuze ke článku
Milan
O Indii je koukám boj. Apple se tam dere zuby nehty, Samsung staví továrny.... No uvidíme, ale koncovému uživateli to může být asi jedno, kde se telefon vyrobil.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze