Největší inovace iPadů Pro v roce 2021? Zřejmě čtečka otisků prstů

1
Největší inovace iPadů Pro v roce 2021? Zřejmě čtečka otisků prstů
Fotografie: Apple.com
  • Apple by v letošním roce mohl ukázat dva různě velké iPady Pro
  • Po stránce vzhledu by se od současných modelů neměly příliš lišit

I v letošním roce by měl Apple zčásti obměnit portfolio iPadů. Dle informací od 91mobiles.com a mysmartprice.com bychom se měli dočkat nové generace iPadů Pro s přídomkem 2021, a to hned ve dvou velikostech. Menší verze by disponovala 11palcovým displejem, větší pak 12,9palcovým. V obou případech se zřejmě dočkáme nasazení OLED panelů, avšak vyloučit nelze ani modernější technologii miniLED, zejména u větší a logicky dražší verze.

Apple iPad Pro 12.9 (2021)

Rendery odhalují, že po stránce vzhledu se Apple letos zřejmě nebude pouštět do větších inovací. Tablety budou spoléhat na malé rámečky kolem displeje a zkosené boční hrany. Spekuluje se, že by se by se v horním tlačítku mohla objevit čtečka otisků prstů a s ní spjatá funkce Touch ID. Pokud dojde k potvrzení, iPady Pro by navázaly na loňský iPad Air (2020).

Apple iPad Pro 11 (2021)

Dále můžeme vidět jediný konektor USB-C a na zadní straně tradiční piny pro připojení klávesnice. Na těle iPadů Pro se tak objeví čtveřice reproduktorů. Beze změny působí také fotoaparáty, na zadní straně by měla být dvojice objektivů a ToF senzor. Chystané iPady Pro by také měly být první tablety od Applu schopné 5G konektivity. O veškerý pohon se pak má starat procesor Apple A14 Bionic. Termín představení v tuto chvíli ještě není znám.

Diskuze ke článku
Adam Birka
Adam Birka
A já doufal, že by tam mohli dát M1 procesor. Potřeboval bych tablet co umí dobře pracovat i jako počítač... tak to ještě stále zůstanu na Surface Pro...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze