Nejočekávanější novinka Nokie? Možná půjde „jen“ o model X6

aktualizováno
13
Nejočekávanější novinka Nokie? Možná půjde „jen“ o model X6
  • Nokia láká na představení nového a dle jejích slov nejočekávanějšího smartphonu
  • Mohlo by se jednat o zbrusu nový vlajkový model Nokia 9
  • Ve hře je však i globální představení Nokie X6

Aktualizováno 20. 8. 2018

Z nejočekávanějšího zařízení se nakonec nemusí stát až tak lákavá novinka, jak se v první chvíli mohlo zdát. V tuto chvíli totiž mnoho uživatelů prahne po Nokii X6. Ta již představena byla, avšak výhradně pro čínský trh. Tisková konference, která se koná zítra, proběhne v Indii a právě tam by pouť Nokie X6 mohla začít, což ostatně naznačovaly již dřívější úniky.

Nokia

Původní informace ze 17. 8. 2018

Finská společnost HMD Global má velmi dobře našlápnuto, avšak v jejím portfóliu stále chybí absolutní špička. Tuto roli plní loňská Nokia 8, která byť se prodává na českém trhu za skvělou cenu, nejlepší možnou výbavu již z podstaty věci nenabízí. Letos jsme se dočkali představení Nokie 8 Sirocco, která přispěchala se zakřiveným displejem a spíše než vlajkovou lodí je elegantním modelem pro uživatele dychtící po odlišnosti. O vlajkové lodi bylo jsme poté téměř neslyšeli. Klidné vody rozčeřila sama Nokia svým tweetem.

V něm oznamuje, že 21. srpna, tedy již příští úterý, představí vůbec nejočekávanější smartphone. Okamžitě se tak opět vyrojily spekulace o Nokii 9, která by měla stanou na vrcholu portfólia a konkurovat špičkovým Samsungům či iPhonům. Očekává se, že by Nokia 9 nabídla velký OLED displej, procesor Snapdragon 845 a čtečku otisků prstů přímo v displeji. Hodně se očekává také od minimálně duálního fotoaparátu s optikou Carl-Zeiss. Jelikož si HMD Global potrpí na aktuálnosti softwaru, je možné, že by telefon dorazil už s novým Androidem 9.0 Pie.

Diskuze ke článku
Jarawii
Takze dalsi SD845, “cisty” android, 6GB RAM, atd.... neni co ocekavat :-)
Grom51
Omg, proc takove fake news, bude to 6x global
gogo
Mno a také na ife 7X a N9 a 9+
Carmelo
Kéž by Nokia rozčeřila vody nakym slušným kompaktem...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze