Nejlepší Lenovo v Česku: první dojmy z nerozbitné Moto X Force

Lenovo dnes oficiálně oznámilo příchod novinek řady Moto na český trh. Nejzajímavěji vypadá nejvýše postavený model Moto X Force, který nabízí špičkovou výbavu v čele se Snapdragonem 810, kovové tělo s textilními zády nebo nerozbitný 5,4palcový AMOLED displej s Quad HD rozlišením. Jak na nás novinka zapůsobila?

Motorola Moto X Force

Model Moto X Force byl představen oficiálně v listopadu loňského roku a na svém těle nese ještě logo Motoroly. Lenovo jej však již bere za své vlastní dítko a všude jej prezentuje jako Lenovo Moto X Force. Na českém trhu jsme se s tímto modelem doposud nesetkali, což ovšem není žádné překvapení, neboť Motorola se z našeho trhu stáhla již před lety. Změna přichází až s Lenovem a oznámena byla právě dnes.

Moto X Force na oficiálních fotografiích

Nejvýše postavenou novinkou,která si našla cestu na náš trh je právě Moto X Force a není se čemu divit. Design je typický pro Motoroly posledních let. Máme zde kovový rámeček a záda také vypadají velmi zajímavě, jsou totiž vyrobena z odolné látky připomínající nylon. Největší pozornost si však zaslouží 5,4palcový AMOLED displej s Quad HD rozlišením. Samozřejmě, je vysoce kvalitní a jemný. Především je zde však pětivrstvé ochranné sklo, které je nerozbitné. Telefon vám může spadnout displejem na zem a nic se nestane, což jsme si již také zevrubně několikrát vyzkoušeli na tiskové konferenci a telefon skutečně přežil bez úhony, a to i při hodech z dvou metrů na tvrdou podlahu.

Motorola Moto X Force – první pohled

Příslušnost k velmi dobře vybaveným zařízením zajišťuje výkonný hardware v čele s procesorem Snapdragon 810 a 3GB operační pamětí. Dostatečně velké je i interní úložiště nabízející 32 GB a nezapomnělo se ani na paměťové karty. Fotoaparát dodalo japonské Sony a těšit se můžete na 21megapixelové rozlišení či záznam 4K videa. Přední 5Mpx selfie kamerka má navíc ještě LED pro přisvětlení. Vhod jistě přijde i nejnovější verze systému Android 6.0 v téměř čistí verzi, která zaujme nejednoho zájemce o Android v podobě, v jaké ho uvolňuje Google. Dobrou zprávou je i dostatečně silná baterie s kapacitou 3 760 mAh.

Lenovo Moto X Force se na českém trhu začne prodávat začátkem května za cenu 19 999 Kč. To není vůbec málo a je to stejná částka, za jakou se nabízí vlajkové lodě konkurence, které ale nabídnou další funkce navíc. Je tedy otázkou, zda je nerozbitný displej dostatečným lákadlem, a zda se za takovou cenu bude Moto X Force na českém trhu, který je obecně na cenu citlivý, dařit.

Technické parametry Motorola Moto X Force

Kompletní specifikace
Konstrukce149,8 × 78 × 9,2 mm, 169 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejAMOLED, 5,4" (2 560 × 1 440 px)
Fotoaparát21 Mpx (5 344 × 4 008), LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 29 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 810 MSM8994, CPU: 4×2 GHz + 4×1,5 GHz, GPU: Adreno 430
PaměťRAM: 3 GB, vnitřní paměť: 32 GB / 64 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: 300 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.1, NFC: ano
Operační systémAndroid 6.0
Akumulátor3 760 mAh, bezdrátové nabíjení: ano, doba nabíjení: 1:13 hodin
Dostupnostkvěten 2016, 19 999 Kč
Diskuze ke článku
luky
jo, takto si představuji praktickou konstrukci telefonu, kterou uživatel nemusí strkat do nějakých futrálů. Nechytají se na to otisky, neklouže z ruky a je podle dostupných testů velice pevná. Jen ten displej bych uvítal místo 5,4 něco kolem 4,5 a trochu lidovější cenu. :)
MartasZLA
Telefon se mi vzhledově líbí no ale ta cena. Kdyby v tom byly acpoň nej střeva jako mají jiné současné vlajkové lodě...
Martin
Ta cena je děs ale co čekat od česka že :D
Adam
Mal som motorolu moto G 3 gen ...nic na nom nefungovalo tak ako ma ...uz ho cert vzal

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze