Nejlepší a nejrychlejší mobilní síť v ČR má podle testu Ookla operátor T-Mobile

3
Nejlepší a nejrychlejší mobilní síť v ČR má podle testu Ookla operátor T-Mobile
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Ocenění bylo uděleno na základě více než 169 milionů měření pokrytí
  • V rámci nich proběhlo 230 tisíců testů rychlosti mobilních sítí prostřednictvím aplikace Speedtest

T-Mobile obhájil své prvenství v nezávislém testu společnosti Ookla, když potřetí získal prestižní ocenění Ookla Speedtest Awards, znovu tak potvrdil vysokou úroveň poskytovaných služeb. Uspěl jak v kategorii nejlepšího mobilního pokrytí, tak i jako nejrychlejší mobilní síť, a díky tomu získal i celkové ocenění jako nejlepší mobilní síť v České republice.

Neustále se snažíme naši síť vylepšovat a investujeme do jejího rozvoje, abychom mohli zákazníkům nadále nabízet vysokou úroveň služeb. Ocenění je tak pro nás zároveň velkým závazkem v nastavené úrovni pokračovat i nadále,“ dodává Vladan Peković, ředitel technologií a IT, interim CEO společností T-Mobile a Slovak Telekom.

Analyzováno bylo přes 230 tisíc měření

Hodnocení mobilního pokrytí vychází z celkového počtu více než 169 milionů měření, která proběhla na celém území České republiky v druhé polovině roku 2023. T-Mobile získal celkové Coverage Score 723, obsadil tak mezi českými operátory první příčku.

V testu rychlosti mobilní sítě bylo analyzováno přes 230 tisíc měření rychlosti stahování a odesílání dat v mobilní síti, která v druhém pololetí roku 2023 provedli uživatelé mobilní aplikace Speedtest od společnosti Ookla na více než 54 tisících unikátních mobilních zařízeních po celém území České republiky.

Po provedení hloubkové analýzy testů provedených na podnět spotřebitelů pomocí Speedtestu byl T-Mobile vyhlášen nejrychlejší mobilní sítí v České republice v rámci ocenění Speedtest Awards společnosti Ookla,“ uvedl Stephen Bye, prezident a generální ředitel společnosti Ookla, divize společnosti Ziff Davis. „Toto prestižní ocenění je udělováno operátorům mobilních sítí, kteří prokázali výjimečnou rychlost a výkon ve srovnání s ostatními významnými mobilními sítěmi na trhu za 3. až 4. čtvrtletí 2023. Jsme nadšeni, že můžeme ocenit společnost T-Mobile Czech Republic za dosažení tohoto úspěchu, jež je výsledkem jejího vytrvalého zaměření poskytnout svým zákazníkům vynikající připojení.

Celkové výsledky měření u všech českých operátorů ukázaly střední hodnotu (medián) rychlosti stahování dat 55,31 Mb/s, odesílání dat 16,19 Mb/s a dobu odezvy 23 milisekund. V síti T-Mobilu byl zjištěn medián downloadu 69,95 Mb/s, uploadu 19,14 Mb/s a latence 24 ms. T-Mobile získal celkové Speed Score 73,67, odnáší si tak prvenství jako nejrychlejší mobilní síť v České republice.

Diskuze ke článku
Mirek
Mirek
Vzdyt TMobile ma nejmensi 5G pokryti, jak muze mit nevyssi rychlost? Pekna blbost.
Pc Wifi
Pc Wifi
23ms... no tak to me ho vyndey, to nemam ani kdyz visim na 4CA vc. 3500Mhz. Cele je to jedna velka blamáž.... problem je ze kdyz jeden nameri nekde 400M a jinde 20M, tak je to vlastne v prumeru 210M... ale realita je takova, ze stale to jednomu pojede jak z praku a druhemu se to povlece jak šnek. Tyhle testy a vysledky si strcte za klobouk, zahustete sajty 800 only kapacitnimi vrstvami a pak se muze neco merit, ted fakt ne.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze