Navštívili jsme první Xiaomi Concept Store v ČR

V úterý jsme měli tu možnost podívat se do nově otevřeného showroomu Xiaomi Concept Space. Stojí za ním firma Lion Mobile provozující populární e-shop Xiaomimobile.cz. Nový showroom je prvním takovýmto zařízením v České republice. Zájemci o produkty progresivní čínské značky Xiaomi tedy mají konečně možnost všechna zařízení si před případnou koupí osahat a vyzkoušet.

Xiaomi Concept Store

Showroom, který se nachází na adrese Pláničkova 5 v pražském Veleslavíně, na první pohled není nijak velký. Není se ale čemu divit, jelikož jsou prostory spojeny také se skladem, ze kterého si můžete vyzvednout zboží objednané z e-shopu xm.cz. Ten dostal navíc ku příležitosti otevření tohoto showroomu v Praze také nové webové stránky, jež by měly být přívětivější pro prohlížení na mobilních zařízeních.

V showroomu je v první řadě k vidění prakticky kompletní portfolio smartphonů Xiaomi. Xiaomi ale zdaleka není jen o telefonech a právě to se nový Concept Space snaží ukázat. Mnoho prostoru proto v showroomu získaly o mnoho méně známé (a o to zajímavější) produkty ze všech možných oblastí.

Návštěvníci Concept Spacu mají kromě smartphonů a příslušenství, jako jsou powerbanky, sluchátka či přenosné reproduktory, možnost si prohlédnout i televizi Xiaomi, akční kamerku, dron, elektrickou koloběžku a celou řadu chytrých zařízení pro domácnost včetně lampičky, rychlovarné konvice, rýžovaru, robotického vysavače, čističky vzduchu, zvlhčovače vzduchu či chytrých bot. Všechna tato zařízení se dají ovládat či spravovat skrze mobilní aplikaci. Drtivá většina těchto výrobků přitom už je, či v blízké budoucnosti bude, dostupná na našem trhu. Snad jen rýžovar se do našich končin s největší pravděpodobností nepodívá.

Návštěva showroomu je skutečně zajímavým zážitkem, který pomůže lépe se seznámit se značkou Xiaomi, jež opravdu není jen o telefonech, ale o chytrých zařízeních všeho druhu, které se pyšní čistým designem a sází především na atraktivní cenovku.

Co nám padlo do oka:

Michal Marek

Kdybych měl vyzdvihnout jednu věc, která mne zaujala, pak by to byla elektrická koloběžka Mijia. Svézt se na ní bylo velice příjemné, 30km dojezd vůbec není špatný a podobně jako ostatní produkty v showroomu, i koloběžka vypadá designově velice pěkně. Dovedu si docela dobře představit, vozit se na něčem takovém třeba do práce.

Jinak jsem byl celkově ohromen tím, jak široký záběr značka Xiaomi má a i když jsem o většině produktů již v minulosti četl, vidět je v reálu a takto pohromadě byl silný zážitek. Prohlídka showroomu ve mně navíc vyvolala obdiv, jak elegantní a funkční produkty dokáže tato čínská firma vyprodukovat za zlomek ceny, kterou za alternativní výrobky požadují věhlasnější značky. Nezbývá tedy než doufat, že se firma začne vážněji zaměřovat i na západní trhy a stane se tak plnohodnotným soupeřem pro zavedené značky.

Michal Šrajer

Také mě asi úplně nejvíce oslovila elektrická koloběžka, s kterou jsme si měli možnost trošku zablbnout. Na první pohled nevypadá nijak křiklavě ani futuristicky, ale mohl by to být skutečně šikovný prostředek pro dopravu po Praze. Na koloběžku si stačí stoupnout, jednou se odrazit nohou, poté rychle lehce stisknout dolů plynu a už si to svištíte až 25 km/h. Dojezd je přitom vcelku slušných 30 km a nabít se dá snadno pomocí proprietárního kabelu, který stačí zapojit do jakékoli zásuvky. Dokonce není problém vzít koloběžku ani do bytu či práce, jelikož se dá snadno složit a vzít hezky do ruky.

Škoda jen, že jsme zatím nedostali bližší informace o rychlosti nabíjení či možné dostupnosti a ceně. Lehce nedůvěřivě působila také jediná kotoučová zadní brzda, které chvilku trvalo, než se pořádně zakousla a zpomalila mou krasojízdu. Bylo mi však řečeno, že brzda ještě není úplně doladěna, jelikož koloběžka dorazila teprve před dvěma dny, takže se musí ještě pořádně zajezdit a poštelovat. Jinak se mi však tato pro někoho možná zbytečnost velmi zamlouvala, navíc je samozřejmě jako všechny ostatní chytrá zařízení od Xiaomi propojena s vaším telefonem (v tomto případě pomocí Bluetooth), takže není problém najít v aplikaci spotřebu energie, průměrnou rychlost, stav baterie, ujeté kilometry a mnoho dalších informací.

TIP! Xiaomi Mi 5c: sedmičkový Android a nový procesor

Zmíním však také jeden telefon, který jsem měl poprvé tu čest vyzkoušet a zanechal ve mně velmi pozitivní dojem. Je jím model Mi 5c v kovovém a hezky oblém těle, ve kterém bije historicky první procesor přímo z dílen Xiaomi. Zařízení má sice po designové stránce mnoho podobností s jablečnými zařízeními, ale musím říct, že v ruce vypadá zkrátka pěkně. Výborně se drží, pohodlně se ovládá i jednou rukou a Android 7 v něm létal krásně plynule. To je vzhledem k prvnímu vlastnímu procesoru Surge S1 dobrá zpráva. Avšak ohledně plynulosti a výkonu padne konečný rozsudek až po každodenním používání s aplikacemi třetích stran, kdy telefon ukáže své pravé já. I tak je mi však po vyzkoušení tento telefon velmi sympatický a pokud bude přívětivá i cena a přijde i LTE verze, mohlo by se jednat o velmi zajímavou koupi.

Partnerem zpravodajství o Xiaomi je e-shop xm.cz

Diskuze ke článku
Pesedm
rýžovaru :D
Ok
Snad tam mají zavedený dostatečný 3G signál :)
Xwert Is
Xwert Is
Moja otázka pri telefónoch je napísané ktorý má a ktorý nemá potrebnú podporu LTE sietí ?
Pretože sa stretávam že si to e-shopy píšu veselo že LTE ale keď sa tomu človek rozumie že síce áno ale dôležitá frekvencia chýba.
Tommy
Jsem slepej nebo fakt v celem clanku neni napsano, kde v Praze se ten obchod nachazi??

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze