Navigace TomTom je nově dostupná skrze obchod AppGalerry od Huawei

Navigace TomTom je nově dostupná skrze obchod AppGalerry od Huawei
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • TomTom se pasuje do role adekvátní náhrady za Google Mapy
  • Jedná se však o placené mapové podklady
  • Čeští uživatelé mají možná ještě vhodnější alternativu

Huawei již nějaký ten měsíc bojuje o přízeň uživatelů s vlastním obchodem AppGallery, odkud lze stahovat hry a aplikace. Novinky Huawei totiž nenabízí Google služby, ani aplikace. Ačkoliv si jistě dokážete představit fungovat bez některých aplikací Google, třeba takové Google Mapy s navigací se nahrazují skutečně obtížně. Huawei si však přeci jen položku mapová aplikace může odškrtnout. Jak informují oficiální stránky TomTomu, v AppGallery se dnes objevila nizozemská aplikace TomTom, tedy mapy a navigace.

TomTom

Navigace TomTom je nicméně zdarma pouze prvních 30 dní, poté budete muset za aktivní využívání mapových podkladů, které lze stahovat i do paměti telefonu, platit. Jedná se o částku 1,99 eur měsíčně, případně 12,99 eur při platbě za celý rok.

Čeští uživatelé tak mnohem pravděpodobněji sáhnou po aplikaci Mapy.cz od Seznamu. Na našem trhu Huawei uzavřel partnerství právě se Seznamem a takřka všechny populární aplikace již v AppGallery najdete. Výhodou aplikace Mapy.cz je, že je bezplatná, nabízí skutečně podrobné zobrazení a možnost stahovat podklady do paměti zařízení.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze