Nástupce tabletofonní Lumie 1320 nabídne lepší fotoaparáty

4

Nokia Lumia 1320 byla představena jako levnější alternativa ke špičkové Lumii 1520, přesto nabídla poměrně zajímavé funkce a hlavně 6palcový displej, kterým se automaticky katapultovala mezi největší smartphony na trhu. Její nástupce, Microsoft Lumia 1330, by pak měl nabídnout především lepší fotoaparáty, procesor a také vyšší paměť.

Nepřehlédněte:

Nástupce Nokie Lumie 1320 se zřejmě blíží

Nokia Lumia 1320 se snažila zaujmout především 6palcovým displejem s HD rozlišením a také, oproti Lumii 1520, příjemnější cenovkou. I ostatní funkce však byly veskrze průměrné. Například interní paměť dosahovala hodnoty 8 GB (ale s možností jejího dodatečného rozšíření pomocí paměťových karet microSD) a také fotoaparát nebyl zrovna špičkový, nabízel totiž rozlišení 5 Mpx.

Nokia Lumia 1320 v naší redakci

Microsoft však plánuje nástupce, který by si měl v mnoha aspektech polepšit a některé nedodělky zlepšit. Úhlopříčka displeje by měla klesnout o 3 desetiny palce, konkrétně tedy na použitelnějších 5,7 palců, HD rozlišení by však mělo zůstat zachováno. I tak to ovšem znamená nárůst jemnosti displeje. Novinkou bude také čtyřjádrový procesor Snapdragon 400 s grafickou Adreno 305. Procesoru bude sekundovat také 1 GB paměti RAM a 32 GB interní paměti.

Spekulovaný zadní kryt Microsoft Lumie 1330

Výrazné zlepšení nás však čeká na poli fotoaparátů, ten primární nabídne 14Mpx čip PureView, přední kamera s rozlišením 5 Mpx by se pak měla postarat o kvalitní selfie snímky. Microsoft Lumia 1330 by měla být představena už na kongresu MWC 2015 v Barceloně, kde se dozvíme podrobnější funkce a hlavně také cenu, která bude hrát v dalším osudu vylepšeného tabletofonu důležitou roli.

Zdroje: wmpoweruser.com, nokiapoweruser.com

Diskuze ke článku
Jiří Kapr
Jiří Kapr
Jako majitele Lumie 1320 mě těší, že se chystá nástupce i přesto, že ji mám pouze 3 měsíce a k výměně se nechystám. Je pěkné, že se chystá s lepší výbavou, ale bojím se jaká bude cena. Na Lumii 1320 byla a je cena fajn. Nevím na kolika korunách telefon startoval, ale já ho kupoval pod 7 000. Myslím, že je víc lidí, kteří chtějí velký display za rozumnou cenou. Zlepšením výbavy si podle mě dělají prostor i pro vyšší cenu, které se bojím.
Robert
Hlavne aby to melo vymenitelnou baterku a jeste skot na karty, protože 32 giga he málo.
kenka kanka lanka
jdu si. zahonit kokota nad samsungem a nokii ti. bude strikanec na displayem. dam recenzi meho mrdkospermataku.
Jarp
,, ... a také fotoaparát nebyl zrovna špičkový, nabízel totiž rozlišení 5 Mpx."
Tak neviem odkedy rozlíšenie 5Mpx značí, že nejde o špičkový fotoaparát! Samozrejme ten v L1320 za veľa nestojí, ale určite nie kôly rozlíšeniu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze