Microsoft Lumia 535 se blíží na český trh: cena těsně nad 3 000 Kč

22

Po delší době na český trh míří novinka s operačním systémem Windows Phone 8.1. Jedná se o zástupce nižší třídy, konkrétně o vůbec první model s logem Microsoftu, Lumii 535. Očekávejte ji v lednu s cenou lehce nad tři tisíce korun.

Až do nedávno patřilo spojení Nokia Lumia neodmyslitelně k sobě. Minulý čas je však zcela na místě, neboť v listopadu světlo světa spatřil telefon Microsoft Lumia 535. Jedná se o low-endový model, avšak toto zařazení pramení především z ceny. Výbava není vůbec špatná. Na pětipalcovém displeji operuje qHD rozlišení, v útrobách telefonu pak tepe čtyřjádrový procesor Snapdragon 200. Vhod přijde 1 GB paměti RAM nebo 8GB interní paměť s možností rozšíření paměťovými kartami. O přísun energie se postará bohužel nevelká baterie s kapacitou 1 905 mAh.

Microsoft Lumia 535

Zádrhel nacházíme také u fotoaparátu. Ten sice nabídne 5 megapixelů, automatické ostření i přisvětlovací LED diodu, avšak natočí videa ve velmi mizerném rozlišení, které se dnes nenosí ani u levnějších telefonů. V případě operačního systému očekávejte samozřejmě Windows Phone 8.1.

Microsoft Lumia 535 se na českém trhu objeví během ledna 2015 za startovací cenu 3 290 Kč. Za tuto částku se bude prodávat také varianta s podporou dvou SIM karet. Rovněž v lednu novinka zavítá také do naší redakce a vy se tak již můžete těšit na recenzi.

Technické parametry Microsoft Lumia 535

Kompletní specifikace
Konstrukce140,2 × 72,4 × 8,8 mm, 146 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5" (960 × 540 px)
Fotoaparát5 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 848 × 480 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 200 8212, CPU: 4×1,2 GHz, GPU: Adreno 302
PaměťRAM: 1,02 GB, vnitřní paměť: 8 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémWindows Phone 8.1
Akumulátor1 905 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnostleden 2015,
Diskuze ke článku
Jiří Gebarovský
Osobně si myslím, že je to krok správným směrem v nejnižším segmentu mezi smartphony. Sympaticky nastavená cenovka, oproti ostatním levným Lumiím jí nic podstatného nechybí. Dokonce si dovolím nesouhlasit s tím, že by nízké (relativně) rozlišení videa byl příliš velké mínus, ale uznávám, že by mohlo dosahovat alespoň nativního rozlišení displeje zařízení. Každopádně je to krok správným směrem k zopakování prodejního úspěchu Lumie 520, což bylo velice povedené (za mě nejlepší zařízení) své doby mezi chytrými telefony do 3000. A tento telefon by se konečně mohl stát jejím důstojným nástupcem. Rozhodně už není příliš důvodů kupovat Lumii 630 ale raději pár týdnů vyčkat na zahájení prodeje slibné Lumie 535.
Jab
No při tom rozlišení bych byl raději, kdyby zůstali někde na čtyřech palcích...
Gouda
S tim uvedenim to MS podle me tezce pokakal. Pokud by se celosvetove prodavala od zacatku prosince, byla by to jiste nejprodavanejsi Lumia a stacili-li by vyrabet, prodalo by se ji peknych par mega.
David
Jako na tento model se fakt těším. Cena super....velikost super a led diodu k fotaku to ma taky tak uz neni co resit. 630 a nemluve o 530 tak ty bohuzel mohou jot spat. Lidi jsou zvlastni.... a budou kupovat prave tuto 535 uz je kvuli noveho loga. Zadna Nokia....hned vam nekdo rekne ze uz je to stary a uz neexistujou. Tohle je Microsoft :-) No, zkratka za tu cenovku super mobilek s WP. Vzdyt ja jedu na Lumče 800 a jsem sakra spokojeny. WP miluju a tesim se na 535, tak hura na ni lidi ;-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze