Na tuzemský trh vstupuje značka STK: nízká cena hraje prim

13

Na tuzemský trh vstupuje značka STK, která má své kořeny v Anglii. Ač může pro našince působit název zvláštně, STK si hodlá si vybudovat pověst především díky levným smartphonům. Na dnešní tiskové konferenci jsme si prohlédli všechny modely, které se dostanou i k nám, za TOP model si STK účtuje necelé čtyři tisíce korun.

Společnost STK není ve světě úplně neznámou značkou, funguje totiž již od roku 1993. V té době se STK soustředila především na distribuci, následně se přeorientovala i na výrobu vlastních produktů. S těmi se snaží prosadit už od roku 2011. Nám dnes zástupci společnosti odhalili hned 6 modelů, které se dostanou díky distribuci SETOSu v následujících dnech na tuzemský trh.

STK R45i

Základním modelem nabídky je tlačítkový STK R45i. Ten nasazuje neuvěřitelnou cenu 390 Kč. Za tyto peníze dostanete tlačítkový telefon s 1,77palcovým displejem s rozlišením 128 × 60 pixelů, 0,3Mpx fotoaparát, podporu Dual SIM a paměťových karet až do velikosti 32 GB. V menu nás zaujala položka čtečka elektronických knih. Sice si nejsme jisti, kdo by na takto malém displeji cokoli delšího než je SMS četl, i tak se však jedná o zajímavý benefit. Z dalších benefitů zmíníme přítomnost svítilny a baterie s kapacitou 600 mAh. Ta by měla zaručit několikadenní výdrž na jedno nabití. Hmotnost 61 gramů je pak více než slušná.

STK R45i

STK Storm 2e Plus

Druhým modelem společnosti STK je Storm 2e Plus, který se pyšní cenovkou 1 390 Kč. Za tuto cenu dostanete smartphone se 4palcovým displejem, 8GB pamětí a 5Mpx fotoaparátem. Zklame paměť RAM, která dosahuje pouze 512 MB. Za cenu něco málo převyšující 1 000 Kč nebyla naše očekávaní nijak vysoká, avšak pocitově se jedná o vcelku běžně vypadající smartphone, který se v nabídce rozhodně neztratí.

STK Storm 2e

STK Storm 3

O trochu lépe vybavený model je Storm 3, který za cenu 1 690 Kč nabídne podobné funkce, avšak s benefitem 1 GB paměti RAM. Uvnitř nalezneme operační systém Android ve verzi 5.1 Lollipop. Ani STK Storm 3 nedosáhl na rychlá data skrze LTE, potěší však přítomnost GPS, Dual SIM a FM rádia.

STK Storm 4

A pokračujeme dále. SETOS do své nabídky zařazuje také model Storm 4, který je dostupný za 2 290 Kč. Nabídne větší displej, konkrétně 4,5 palce, potěší také 8Mpx fotoaparát a čtyřjádrový procesor. Paměť RAM opět dosahuje kapacity 1 GB, úložný prostor nabídne 8 GB. K dispozici je i slot pro paměťové karty do velikosti až 32 GB.

STK Sync 5e

Za stejnou cenu jako Storm 4 se bude prodávat i STK Sync 5e. Ten nabídne trochu jiný design, úhlopříčka displeje povyrostla na 5 palců, potěší rovněž i 2,5D zakřivené sklo. Zmínit můžeme také přítomnost 13Mpx fotoaparátu od Sony.

STK Sync 5e

STK Hero X

Vrcholným modelem portfolia společnosti STK je Hero X. Za 3 790 Kč dostanete kovovo-skleněný smartphone s 5palcovým IPS HD displejem, 13Mpx primárním fotoaparátem a 8Mpx fotoaparátem pro pořizování selfies. Potěší 2 GB operační paměti a 16GB interní úložiště s možností rozšíření pomocí slotu pro paměťové karty. Displej modelu Hero X vypadá jako by se táhl až k samotným okrajům, zde však STK využívá podobné iluze jako Huawei. Displej totiž ještě ohraničuje černý pás, díky čemuž vypadá větší, než doopravdy je.

STK Hero X

Jak se nové přírůstky značky STK líbí vám? STK si dle slov zástupců zakládá na designu, který je tvořen v Anglii a ne v Číně, jako je tomu u levných smartphonů zvykem. Tak či tak, z reálných dojmů můžeme potvrdit, že cena víceméně odpovídá kvalitě. Modely Storm jsou opravdu vhodné pro začínající uživatele bez větších nároků, model Hero X a Sync 5e se hodí i do rukou lehce pokročilých uživatelů. Dodáme, že společnost je certifikovaným výrobcem Googlu, těšit se tedy můžete jak na lokalizaci, tak také na přítomnost všech Google aplikací.

Diskuze ke článku
Nick Cave
mám poměrně velké obavy, že s těmito modely bude nutno často zajet na STK nechat zkontrolovat podvozek :D
Petr Kinofilek
Petr Kinofilek
Vás zaujala u prvního čtečka knih, mě zas chybějící mp3 přehravač. Na co tam pak jsou ty microsd karty do 32gb?
Pítrsan
Co to je za zbytečný jebky?
Chuan Perverez
Počkáme si jestli bude recenze na ten Hero X ale ten vypadá jako záložní telefon relativně rozumně za ty peníze. Pro normálního uživatele co nepaří od rána do večera hry.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze