Na trh vstupuje Asus ZenFone GO, nabídne 5" HD displej a Dual SIM

7

Asus začal na českém trhu prodávat nový telefon z řady ZenFone s označením GO. Novinka nabídne zajímavý poměr ceny a výkonu, je vybavena pětipalcovým IPS HD displejem a 8Mpx zadním fotoaparátem. Telefon s Androidem ve verzi 5.0 s nadstavbou ZenUI pohání čtyřjádrový 1,3GHz procesor MediaTek MT6580, sekundují mu 2 GB paměti RAM. Potěší podpora DualSIM.

ZenFone GO designově vychází z vlajkové lodi ZenFone 2, to ovšem většina nejnovějších modelů od společnosti Asus. Design charakterizuje oblé tělo a přední strana s motivem soustředných kruhů. Tělo je samozřejmě kompletně plastové. Tlačítka hlasitosti a zapínací tlačítko se však tentokrát nachází na pravém boku zařízení. Výhodou cenově dostupného smartphonu je poměrně kvalitní displej. Ten má úhlopříčku 5 palců, HD rozlišení (1 280 × 720 bodů) a díky technologii IPS i široké pozorovací úhly a doufejme i věrné barevné podání.

ASUS ZenFone GO

Výkon telefonu dodává čtyřjádrový procesor MediaTek MT6580 s taktem 1,3 GHz. Ve srovnatelné cenové hladině disponuje tento smartphone nadprůměrnou zadní kamerou s rozlišením 8 Mpx. K videohovorům slouží přední kamerka s rozlišením 2 Mpx, její kvalita tedy bude dostačovat především na sdílení skrze sociální sítě. Fotky, videa a další soubory lze ukládat do vnitřní 8GB paměti nebo na microSD kartu s kapacitou až 64 GB, tu musíte dokoupit samostatně. Jako dárek ovšem potěší 100 GB úložného prostoru na Google Drive na dva roky. Od Asusu pak dostanete v rámci úložiště WebStorage dalších 5 GB, avšak doživotně. Na zálohu dokumentů by taková kapacita mohla bohatě postačovat. Funkce Dual SIM potěší víceméně všechny, v této cenové relaci obzvlášť.

ASUS ZenFone GO

ZenFone GO a jeho uživatelské rozhraní ZenUI nabízí každému uživateli možnost plně si prostředí telefonu přizpůsobit tak, aby odpovídalo jeho osobnímu stylu a preferencím používání, a to včetně spouštěcího programu ZenUI, motivů, písem nebo ikon. Nejnovější verze přináší stylové rozložení, které využívá čistší design bílého prostoru a umisťuje informace dopředu a na střed, aby bylo ovládání jednodušší. ZenUI má samozřejmě mnoho dalších funkcí – ZenMotion, SnapView, zabezpečení Trend Micro a aktualizací ZenUI Instant Updates.

Ve výbavě dále nechybí akcelerometr, senzor přiblížení, okolního světla a gyroskop. Při navigaci oceníte přítomnost digitálního kompasu, který vám pomůže s orientací na mapě. Rozměry zařízení se ustálily na hodnotě 144,5 × 71 × 9,98 milimetrů, hmotnost pak činí poměrně příjemných 135 gramů. Baterie nabídne kapacitu 2 070 mAh a měla by smartphone udržet při životě minimálně jeden a půl dne.

Novinka se začíná prodávat v těchto dnech v černé a červené barvě, a to za doporučenou koncovou cenu 3 990 Kč.

Graf ceny produktu Asus ZenFone GO ZC500TG poskytuje server Heureka.cz

Technické parametry ASUS ZenFone GO

Kompletní specifikace
Konstrukce144,5 × 71 × 10 mm, 135 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5" (1 280 × 720 px)
Fotoaparát8 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetCPU: 4×1,3 GHz, GPU: ARM Mali-400 MP
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 8 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 5.1
Akumulátor2 070 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 2:45 hodin
Dostupnostříjen 2015, 3 990 Kč
Diskuze ke článku
Jan Dedecek
Jan Dedecek
Cena odpovídá výbavě a nadstavba od Asusu je dle mého jedna z těch lepších. Vypadá slibně :)
Lukáš Tankovič
Lukáš Tankovič
Ja sa fakt v modeloch od Asusu nevyznam. Je ich tak vela a este k tomu tolko podverzii... Mali by to trosku zosekat.
Nick Cave
Slabá baterie. Stejně jako u Zenfone2 Laser. Nevím, proč právě tady Asus šetří
Kalousek
Tak teď teda nevím, jaký má Android..V článku 5.0 v resume 4.3 (4.4)..Vracíme se do doby dezinformací????

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze