Muž z Malajsie našel originální způsob, jak každoročně získat nový iPhone zdarma

6
Muž z Malajsie našel originální způsob, jak každoročně získat nový iPhone zdarma
  • Muž každoročně tvrdil, že byl okraden o všechna Apple zařízení
  • Hodnota posledních „odcizených“ zařízení byla vyčíslena přibližně na 60 tisíc korun

Marketing manažer z Malajsie přišel na originální způsob, jak se každý rok dostat k nejnovějšímu iPhonu, aniž by musel zaplatit jedinou korunu. Jak už asi tušíte, toto počínání nebylo zcela v souladu se zákonem.

Jeho verze příběhu o tom, jak ho dva muži na motocyklu připravili o Apple iPhone Xs Max, iPad Pro a Macbook Pro by v Malajsii, kde je úroveň kriminality jedna z nejvyšších v Asii, nepůsobila nijak zvláštně. Podivně zapůsobil až fakt, že se to nešťastníkovi stávalo každoročně.

Hodnota posledních „odcizených“ zařízení byla vyčíslena přibližně na 60 tisíc korun, ale poté, co policie začala prověřovat podivný sled každoročně se opakujících událostí, se muž během výslechu dobrovolně přiznal k tomu, že své staré Apple zařízení prodával na internetu a poté nahlásil krádež pojišťovně. Poslední iPhone Xs Max se mu povedlo prodat za pěkných 28 tisíc korun. Takto se k iPhonům dostával od roku 2013. Jak na případ podivně opakujících se krádeží nahlížela pojišťovna není jasné.

Diskuze ke článku
Libor
Byly případy, že se kvůli ohryzku prodávaly i orgány. Holt jiný oddíl.
MrQuick
Malajsie je z 60% islámská a muslimové tam mají obrovské životní výhody dotované státem. Třeba bankovní úroky, které jsou vyšší než inflace. Jedna z menšinových stran v parlamentu se snaží prosadit trest smrti pro muslimy, kterří by chtěli konvertovat. Tak kdo tam dělá tu kriminalitu, když muslimové nekradou?! Že by těch 9% křesťanů.
Michal votřel
Chtěl bych hrozně iPhone x
Ondřej Nahlovsky
Fakt zadarmo

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze