Mivvy Dual: véčko s podporou 2 SIM karet
recenze

Mivvy Dual: véčko s podporou 2 SIM karet

1

Patříte mezi ty uživatele, kteří využívají dvě SIM karty, jejichž neustálé přendávání nebo nutnost nosit s sebou dva přístroje je pro vás natolik otravná, že chcete řešení? Pak si přečtěte naši recenzi Mivvy Dual, prvního mobilního telefonu na našem trhu, který zvládá dvě SIM karty současně.

Mivvy Dual je jednoduché véčko, které dokáže obsloužit dvě SIM karty současně. Ve výbavě najdeme například hudební přehrávač, 1,3 Mpx fotoaparát s interpolací na 2 Mpx, WAP a nebo slot pro paměťové karty microSD. Na druhou stranu zamrzí absence Bluetooth či některá omezení pro sekundární SIM kartu. O co přesně jde se dozvíte právě v této naší recenzi mobilního telefonu Mivvy Dual.


Oficiální fotografie mobilního telefonu Mivvy Dual

Technické parametry

Rozměry90,75 x 46 x 21,5 mm
Hmotnost105 gramů
Konstrukce véčková
Barevné provedení černo-stříbrné
SítěPrimární GSM modul: 900 / 1800 / 1900 MHz
Sekundární GSM modul: 900 / 1800 MHz
Vnější displejmonochromatický, typu OLED, rozlišení 106 x 14 px, úhlopříčka 0,85 palce
Hlavní displejaktivní, typu TFT, rozlišení 176 x 220 px, 262 tisíc barev, úhlopříčka 1,8 palce
Paměť1,5 MB vnitřní + paměťové karty microSD (karta s kapacitou 128 MB v balení)
Operační systémne / (vlastní UI)
Organizační funkcekalendář, úkolovník, kalkulačka, stopky, 5 opakovaných budíků, světový čas, převodník jednotek, převodník měn, zdraví (Index BMI, menstruační kalendář), synchronizace s PC, SIM Toolkit (pro primární SIM kartu)
Multimédiavíce-hlasá polyfonie, reálné tóny, hudební přehrávač, přehrávač videosekvencí, editor obrázků, skladatel, WAP (pouze pro primární SIM kartu)
Fotoaparát1,3 Mpx (1280 x 1024 px), interpolace na 2 Mpx (1600 x 1200 px), až 3x digitální zoom (při rozlišení 640 x 480 px), vyvážené bílé, efekty, noční režim, nahrávání videa (MPEG4) v rozlišení 176 x 144 px
Datové funkceUSB 1.1 (miniUSB konektor, podpora Mass Storage, COM port)
GPRS (třída 10)
Baterie a výdržLi-Ion 1 100 mAh
Hovor: až 3,5 hodiny, pohotovostní režim: až 150 hodin
Cena a dostupnost 5 000 Kč
listopad 2007

V krabici naleznete:

  • uživatelskou příručku
  • nabíječku
  • mobilní telefon Mivvy Dual
  • Li-Ion baterii
  • USB kabel
  • stereo headset
  • 128 MB microSD kartu


Mivvy Dual - obsah balení spolu s mobilním telefonem

Pro koho je Mivvy Dual?

  • pro lidi, kteří z jakéhokoliv důvodu používají 2 SIM karty a chtějí nosit pouze jediný přístroj
  • pro všechny, kterým vystačí pouze ta nejzákladnější výbava

Design a konstrukce: ošklivé káčátko

Mivvy Dual je telefon véčkové konstrukce, jehož konstrukční zpracování je na velmi vysoké úrovni. Při rozevření i zavření přístroje nám vždy pomůže pružina. K té můžeme směřovat jen slova chvály. Co se týče designu, na přehlídkovém molu krásy by sice telefon nesbíral od porotců ta nejvyšší ocenění, ale to naštěstí není v tomto případě takový problém. Telefon působí spíše konzervativním dojmem, aby oslovil i běžné firemní zaměstnance, kteří z jakéhokoliv důvodu potřebují denně využívat 2 SIM karty současně a nechtějí po kapsách nosit dva přístroje. Žádné módní výstřelky nám tedy výrobce nepřichystal, což nám ani tolik v redakci nevadilo. Mivvy Dual s rozměry 90,75 x 46 x 21,5 milimetru a hmotností 105 gramů je vyroben z matného plastu. Nikde tak neulpívají otisky prstů. K dostání je zatím jediná barevná kombinace, a to černo-stříbrná.

Nyní si pojďme více přiblížit uskupení jednotlivých prvků na telefonu. V zavřeném stavu najdeme na přední straně malý OLED displej, název modelu Mivvy Dual a objektiv fotoaparátu. Tyto prvky jsou zakomponované do černého lesklého pruhu. Vedle něj se nachází reproduktor. Na horním boku telefonu je pouze dírka pro uchycení šňůrky. Na pravé straně najdeme osamocenou spoušť fotoaparátu, naproti tomu protější bok skýtá dvojici tlačítek pro regulaci hlasitosti a slot pro sekundární SIM kartu, který je krytý gumovou krytkou. Spodní bok zahrnuje miniUSB konektor, slot pro paměťovou kartu microSD a konektor 2,5 mm Jack. Zadní strana telefonu je se skládá jen z matného plastu.

Kryt baterie jde sejmout jednoduše, k samovolnému vyjmutí ale nedochází. Pod ním spatříme Li-Ion baterii. Pokud vyjmeme i ji, dostaneme se ke slotu pro primární (hlavní) SIM kartu. Mechanismus je vyřešen jednoduše a účelně, žádné problémy se zasunutím či vyjmutím karty nehrozí. Sekundární SIM karta se vkládá do slotu na levém boku přístroje. Nejdříve je potřeba vysunout malý šuplík, do kterého lehce vložíme SIM kartu a poté jej zasuneme nazpátek. Výměnu SIM karet bohužel nelze provést za běhu telefonu.

Baterie a výdrž: utáhne dvě SIMky

Telefon nabízí Li-Ion baterii s vysokou kapacitou 1 100 mAh. Na přístroj bez operačního systému je to nadstandardní údaj. Když ale pomyslíme, že Mivvy Dual může být přihlášen ke dvěma GSM sítím zároveň, tak se naše předčasná radost rychle rozplyne. Podle oficiálních údajů by měl telefon vydržet na příjmu až 150 hodin a nebo po dobu až 3,5 hodiny neustálého hovoru. Při testování nám Mivvy Dual vydržel zhruba okolo 2 až 3 dnů. Nutno ale dodat, že jsme měli neustále aktivní obě SIM karty. Pokud totiž budete přes den využívat pouze jednu ze SIM karet a nebo si nastavíte režim letadlo (tzv. flight mód), pak vám telefon vydrží ještě mnohem déle. Mivvy Dual lze nabíjet, kromě přibalené nabíječky, také pomocí dodávaného USB kabelu (USB 1.1), kterým stačí telefon pouze propojit s počítačem.

Zvuk: pouze mono reproduktor

Hlavní reproduktor je šikovně umístěn na přední straně telefonu v zavřeném stavu, což znamená, že telefon nebude vyzvánět do stolu, ale volně do okolí. Jeho reprodukce je však nedostatečná. Nelze si nevšimnout značného šumu a zkreslených basů při vyšší hlasitosti. Mivvy Dual nabízí druhý reproduktor, který ale poslouží pouze při hovoru. V balení nalezneme klasická peckovitá stereo sluchátka, která hrají ve srovnání s konkurencí průměrně. Oproti hlavnímu reproduktoru je ale kvalita reprodukce o více než sto procent lepší. Občasný šum se objevuje pouze při nejvyšší hlasitosti. Můžeme zpozorovat i zdařilé podání bassů. K telefonu připojíme headset pomocí konektoru na 2,5 mm Jack, který přibalená sluchátka samozřejmě nabízí. Za pár korun si však můžete koupit či vyrobit redukci z 2,5 mm Jacku na 3,5 mm Jack, a tak připojit jakákoliv sluchátka.

Klávesnice: jako za starých dobrých časů RAZRu

Při pohledu na světle-modře podsvícenou numerickou klávesnici spolu s ovládacím blokem si jistě někdo může zavzpomínat na legendární véčko RAZR od Motoroly. Mivvy Dual výrobci vybavili podobnou klávesnicí, která vypadá velmi elegantně. Tlačítka se nacházejí na jednolitém lesklém plastu, na kterém však neulpívají otisky prstů. Aby docházelo co nejméně k nechtěným překlepům, jsou jednotlivá tlačítka od sebe oddělena tvrdou gumou, která je vyvýšena pár milimetrů nad okolní povrch. Celá klávesnice dostala hodně místa, a tak jsou všechna tlačítka dostatečně velká. Pohodlí psaní se tedy pohybuje na vysoké úrovni.

Displej: zamrzí úhlopříčka a rozlišení 176 x 220 pixelů

Displej je jedna z kapitol, ve kterých nás telefon zklamal. Mivvy Dual nabízí dvojici displejů, vnější a hlavní. Vnější displej je pouze monochromatický typu OLED a disponuje rozlišením 106 x 14 pixelů s úhlopříčkou 0,85 palce. Dokáže zobrazit stav baterie, sílu signálu obou SIM karet, čas, nové události a pokud telefon vypnete / zapnete, tak se s vámi rozloučí / pozdraví slovem "nashledanou" / "vítejte". Hlavní displej je sice aktivní typu TFT, ale disponuje pouze rozlišením 176 x 220 pixelů. V cenové kategorie, ve které se telefon nachází, ale není jediným přístrojem s tímto rozlišením. Dokáže zobrazit až 262 tisíc barev a jeho úhlopříčka činí 1,8 palce. Výrobce ale mohl nabídnout alespoň větší úhlopříčku hlavního displeje, neboť po stranách je dost nevyužitého místa. Na sluníčku jsou oba displeje špatně čitelné, oproti konkurenci ale není výrobce Mivvy tolik pozadu. V nastavení hlavního displeje nechybí možnost volby jasu (v pěti krocích), délky podsvícení nebo libovolné tapety. Schémata telefon nepodporuje, na výběr je pouze ze třech stylů hlavní nabídky (ikony, stránka, seznam).


Na prvním screenshotu vnější displej (zobrazí stav baterie, sílu signálu obou SIM karet, čas, nové události, atd.)

Hlavní menu, ovládání: utvořte si jej k obrazu svému

Mivvy Dual se ovládá pomocí čtyřsměrného tlačítka s potvrzovacím středem, kterému pomáhá dvojice kontextových kláves, mazací tlačítko "c", jenž má i funkci spuštění hudebního přehrávače z pohotovostního režimu, a nechybí tlačítka pro přijmutí / ukončení hovoru. Tlačítko se zeleným sluchátkem zde najdeme dokonce dvakrát, neboť jedno se vztahuje k primární a druhé k sekundární SIM kartě. Rychlost odezvy telefonu se pohybuje v přijatelných mezích, práce v menu je tak svižná bez zbytečných průtahů.

Telefon nabízí na výběr z trojice stylů hlavního menu (3x4 ikony, stránka, seznam). Menu 3x4 ikony se velmi podobá tomu, které známe z dnešních Sony Ericssonů. Škoda jen, že se vždy při vstupu ocitnete v levém horním rohu na ikonce zprávy, namísto prostřední ikonky. Druhou možností je zvolit menu stránka. Jedná se o graficky velmi pěkně zpracované menu, ve kterém se však dá pohybovat buď pomalu po jedné ikoně nebo pomocí zadávání čísel na numerické klávesnici, ovšem neocitnete se hned v dané nabídce, nýbrž pouze na ikoně nabídky. Pokud si ale dobře nepamatujete stanovené číselné zkratky, asi zvolíte raději praktičtější menu 3x4 ikony. Já jsem si však menu stránka velice oblíbil. Poslední možností je výběr menu seznam. Po stisknutí potvrzovacího středu čtyřsměrné klávesy se tak objeví seznam položek s ikonkou. Jde o takovou okleštěnou verzi menu stránka.

V nastavení si dále můžete vybrat z několika stylů pohotovostního režimu (chytrý, hodiny, normální). Pokud zvolíte styl chytrý, pak se vám na displeji objeví klasicky čas, datum a dále informace o používaném vyzváněcím profilu, počtu nepřečtených SMS zpráv a záznamu. V pohotovostním režimu nechybí 4 směrové zkratky, což znamená, že si můžete navolit ke všem čtyřem směrům ovládacího tlačítka libovolnou zkratku. Mivvy Dual zvládá i naplánování až čtyřech časů, kdy se telefon automaticky zapne nebo vypne. To lze využít například k šetření baterie přes noc. Automatický zámek kláves zde nenajdeme, véčko totiž stačí zavřít a tím se vyloučí možnost nechtěného stisknutí kláves.

Zábava: v klidu nezůstanete

Mivvy Dual sice přináší vnitřní paměť o velikosti pouhých 1,5 MB, ale naštěstí ve výbavě nechybí slot pro paměťové karty microSD. V balení nalezneme kartu s kapacitou 128 MB a s tím už se dá něco udělat. Můžete poslouchat skladby z hudebního přehrávače, hrát hry nebo pořizovat fotografie. Začněme tedy pěkně popořadě. Hudební přehrávač podporuje soubory mp3 a WAV. V nastavení lze zapnout automatické načítání skladeb, opakování skladeb, náhodné přehrávání skladeb nebo přehrávání na pozadí. Mivvy Dual disponuje i ekvalizérem (Bass, Dance, Classical, Treble, Party, Pop, Rock a Normální). Potěší také možnost volby různého vzhledu (na výběr ze tří vzhledů) a dva styly vizualizace. Telefon neumí třídit skladby podle ID3 tagů, nedovolí vytvářet playlisty a chybí také vizualizace obalu desky připojeného k hudebnímu souboru. Absence FM rádia také není příjemnou zprávou. Pokud aktivujete přehrávání hudby na pozadí, pak můžete s telefonem v klidu dále pracovat. Název přehrávané skladby se zobrazí na pohotovostní obrazovce, v zavřeném stavu na vnějším displeji. Postranními tlačítky lze regulovat hlasitost a tlačítkem spouště fotoaparátu je možné pohodlně přeskočit na následující skladbu.

Telefon nabízí trojici předinstalovaných her - Vrtulník, Puzzle a Panda. Jedná se o jednoduché hry, které jistě na čas dokáží zabavit, ale bohužel k nim žádné nemohou přibýt. Mivvy Dualu totiž chybí podpora Javy. Příjemně potěší aplikace s názvem Skladatel, ve které je možné vytvářet hudební skladby. K multimediální výbavě se vztahuje také editor obrázků, ve kterém lze přidat do obrázku efekt, rámeček, ikonu, text nebo obrázek převrátit či zmenšit. Ve výbavě nalezneme také fotoaparát s rozlišením 2 Mpx. Ten aktivujeme příslušnou ikonkou v menu nebo stisknutím spouště fotoaparátu. Prostředí naběhne zhruba do 1 vteřiny. S telefonem se dá fotit v režimu na šířku i na výšku, lze mezi nimi přepínat. Jelikož Mivvy Dual nedisponuje autofocusem, probíhá pořízení snímků o to rychleji, zhruba do 2 vteřiny. Zamrzí absence přisvětlovací LED diody. Naopak nechybí až 3x digitální zoom, vyvážení bílé barvy (automaticky, denní světlo, žárovka, fluorescenční, zataženo, zářivka), samospoušť (5, 10, 15 sekund), souvislé snímání (vypnuto, 1, 3, 5), různé efekty (normální, šedá stupnice, sépie, zelená sépie, modrá sépie, invertovat barvy, invertovat šedou, černá tabule, bílá tabule, měděná rytina, modrá rytina, reliéf, kontrast, skica), noční režim a zvuk závěrky (lze vypnout). Lze měnit rozlišení snímků (320 x 240 px, 640 x 480 px, 1280 x 1024 px a 1600 x 1200 px). Pokud zvolíme rozlišení 2 Mpx, pak se ve skutečnosti jedná pouze o 1,3 Mpx s interpolací na 2 Mpx. Snímky můžeme přibližovat jen při zvoleném rozlišení 320 x 240 pixelů.


Prostředí fotoaparátu ... | ... a prostředí kamery ...

Zkušební fotografie - Mivvy Dual:


Exteriér v podání Mivvy Dual ... | ... patrné je slévání barev ... | ... fotografie v rozlišení 1,3 Mpx ...


Makro režim ... | ... dokument ...

Pořízené snímky kvalitou nikterak neoplývají. Můžeme si všimnout značného slévání barev, takže zanikají veškeré detaily fotografie. Podání barev je ale věrohodné. Mivvy Dual zvládá také pořizování videosekvencí až v maximálním rozlišením 176 x 144 pixelů. V nastavení lze vybrat jeden z formátů (MPEG4, H.263), nastavit kvalitu videa, různé efekty, maximální velikost, maximální délku videa a je také možné zapnout nebo vypnout nahrávání zvuku. Při natáčení může pomoci až 3x digitální zoom s postupnými kroky přibližováním.

Zkušební video (3gp, 712 KB, 176 x 144 bodů)

Telefonování a telefonní seznam: kdo má navrch?

Mivvy Dual pojme až 1 000 kontaktů. V telefonním seznamu jsou jednotlivé kontakty od sebe odlišeny ikonkou. Modrá ikonka s písmenem "m" (master) znamená, že se jedná o kontakt na primární SIM kartě. Zelená ikonka s písmenem "s" (slave) pak znamená, že jde o kontakt, který se nachází na sekundární SIM kartě. Pro jednoduchý výběr v telefonním seznamu, z jaké SIM karty budete volat, stačí stisknout buď klasické tlačítko se zeleným telefonkem (pro uskutečnění hovoru z primární SIM karty) nebo stejné tlačítko, akorát s písmenem "s" (pro uskutečnění hovoru ze sekundární SIM karty). Nechybí skupiny volajících, blokování hovorů a v nastavení možnost rychlé volby, kdy si přidělíte k jednotlivým tlačítkům 2 až 9 na numerické klávesnici daný kontakt.

Potěší také upozornění na délku hovoru (vypnuto, opakovaně - v rozmezí 30 až 60 sekund, jednorázově - v rozmezí 1 až 3 000 sekund). Aktivní hovor lze nahrávat, ovšem pouze u primární SIM karty. Ke každému kontaktu lze přidat kromě jména, příjmení a telefonního čísla také e-mailovou adresu, telefon domů, zaměstnání, společnost, obrázek, libovolné vyzvánění nebo video. Mivvy Dual nabízí i klasické vyzváněcí profily, které lze také upravovat. Během našeho testování jsme si však všimli také značného nedostatku. Sekundární SIM karta se nám totiž několikrát za den odhlásila a pomohlo až následné vypnutí a zapnutí telefonu. Doufejme, že se tato chyba vyskytovala pouze u námi testovaného modelu.

Zprávy: račte si vybrat, z jaké simky budete psát

Paměť telefonu pojme maximálně 60 zpráv, což není zrovna moc. Vzhledem k tomu, že je Mivvy Dual dělaný pro práci se dvěma SIM karty současně, tak se mírně liší možnosti nastavení oproti klasickým mobilním telefonům. Pro každou SIM kartu je samostatné nastavení (nastavení profilu a preferovaný nosič) a také společné nastavení (doručenka a cesta odpovědi). Pokud chcete napsat zprávu, tak nejste předem omezeni výběrem, z jaké SIM karty budete psát. Jednoduše nejprve otevřete prostředí zpráv, kde danou zprávu vytvoříte, poté najdete v seznamu kontakt a až jako poslední krok je volba, z jaké SIM karty chcete zprávu odeslat. Nechybí slovník T9, odesílání zpráv více příjemcům najednou, šablony, nastavení formátu textu (zarovnání, styl, velikost textu).

Při psaní SMS se na displej vejde, v závislosti na zvoleném fondu, od sedmi do deseti řádků. Telefon počítá napsané znaky. Maximální počet znaků je 612. V nastavení nechybí možnost vybrat si libovolný tón zvuku příchozí SMS zprávy. Mivvy podporuje i multimediální zprávy (MMS), bohužel pouze u primární SIM karty Jejich maximální velikost může být až 100 Kb a lze posílat zvuk, obrázek, video a nebo také text. Pro MMS zprávy je připraven úložný prostor pouhých 100 Kb. Mivvy Dual disponuje i e-mailovým klientem, který podporuje protokoly POP3 a IMAP4. E-mail ale musíte mít založený předem. Maximální velikost stahovaného e-mailu si můžete nastavit, stejně jako interval kontroly po 5-ti minutách, 30-ti minutách, 1 hodině, 2 hodinách nebo nechat interval vypnutý.

Datové funkce: trošíčku za očekáváním

Mivvy Dual sice oficiálně nabízí WAP, ale po bližším prozkoumání pouze u primární SIM karty. Datovou službu GPRS tedy u sekundární SIM karty nenajdeme, což zamrzí. Mnohem více vrásek na čele nám ale přidělala absence Bluetooth, která je v tomto případě téměř neomluvitelná, pád v hodnocení nezabrzdí ani nezvěstný infraport. Výrobce zachraňuje alespoň datový USB kabel (USB 1.1), který je součástí balení, a díky němuž je možné propojit telefon s počítačem. Mivvy Dualu nechybí Mass Storage (pro přenos souborů) a COM port (pro připojení modemu). V telefonu také najdeme obyčejný webový prohlížeč, ve kterém lze vypnout stahování obrázků.

Organizační funkce: dokonce s BMI indexem a menstruačním kalendářem

Telefon zvládá základní organizační funkce jako je budík, kalendář, úkolovník, stopky, kalkulačka, záznam zvuku (ve formátu WAV nebo AMR), převodník jednotek a měn, světový čas a dvojice aplikací vztahujících se k našemu zdraví. V budíku lze nastavit až 5 jednotlivých časů pro buzení. Nechybí možnost opakování jednou, každý den nebo ve vybrané dny. Leckoho také potěší nastavení opakovaného buzení po 3, 5, 7 nebo 10 minutách. Jako melodii lze použít pouze vyzvánění, buď s vibracemi nebo bez nich. To ale není žádný problém, neboť si jako vyzvánění můžete zvolit i libovolný soubor mp3. Zobrazení kalendáře je pouze měsíční, za to s pěkným pozadím daného měsíce (například leden - sněhulák a sníh, srpen - zmrzlina, atd.). Lze přidávat na libovolné dny úkoly, které se mohou opakovat.

Mivvy Dual nabízí dvoje stopky, a to klasické a tzv. nWay stopky. Klasické stopky zahrnují měření mezičasu, měření času kola a zobrazení uloženého záznamu. nWay stopky lze použít pro měření doby strávené na internetu. Kalkulačka je zde velmi jednoduchá, skýtá pouze operace plus, mínus, krát a děleno. Převodník jednotek dokáže převádět různé jednotky váhy a délky. Nechybí jednoduchý převodník měn a světový čas. Pro zdraví je v telefonu přichystaná dvojice aplikací. BMI (Body Mass Index) je aplikace, ve které stačí zadat pohlaví, výšku a hmotnost a za okamžik vám telefon vypočítá váš index tělesné hmotnosti (BMI). Prozradí vám tedy, zda-li jste hubení, obézní nebo jestli se vaše hmotnost pohybuje v normálu. Druhou aplikací je menstruační kalendář pro ženy. Stačí napsat datum poslední menstruace a telefon vám vypočítá průměrnou periodu (ve dnech). Zamrzí jen absence paměti kódů a chybějící ovládání hlasem. Telefon si také bohužel neporadí s dokumenty Word (.doc) a Excel (.xls).

Zhodnocení: průkopník na našem trhu

Mivvy Dual je první mobilní telefon na našem trhu, který zvládá dvě SIM karty současně. Výbava sice zůstala za očekáváním, ale i přesto v ní najdeme alespoň hudební přehrávač, 2 Mpx fotoaparát, WAP, slot pro paměťové karty microSD a potěší také karta s kapacitou 128 MB v balení. Na druhou stranu ale citelně zamrzí absence Bluetooth a některá omezení sekundární SIM karty, například chybějící WAP nebo nemožnost nahrávat aktivní hovor. Pokud tedy patříte mezi ty uživatele, kteří využívají dvě SIM karty a nenávidí neustálé přendávání nebo nutnost nosit s sebou dva přístroje a vystačí si s výbavou tohoto véčka, pak by mohl být právě tento model tou správnou volbou pro vás. Do karet by měla hrát i celkem příznivá cena, která se pohybuje už pod hranicí 5 tisíc Kč.

mivvy-dual
Klady
  • podpora 2 SIM karet současně;hudební přehrávač s ekvalizérem;1
  • 3 Mpx fotoaparát s interpolací na 2 Mpx;dlouhá výdrž;příznivá cena;slo
  • USB kabel a headset v balení;matný plast
  • na kterém neulpívají otisky prstů;3 hry a aplikace (BMI a menstruační
Zápory
  • omezení sekundární SIM karty (chybí WAP
  • MMS a SIM Toolkit);samovolné odhlašování sekundární SIM karty ze sítě