Mivvy 112d: vylepšená jednoduchost

Po necelém roce Mivvy představuje nástupce svého mobilního telefonu pro seniory. Novinka si bere to nejlepší od předchůdce a přidává poměrně praktická vylepšení. Vhod bezpochyby přijde větší displej i UV svítilna!

Novinka se po designové stránce stále drží vyjetých kolejí. Klasický kvádřík o rozměrech 108,5 x 51 x 15 milimetrů a hmotnosti rovných 100 gramů. Dominantní prvkem je samozřejmě klávesnice, která ale prošla citelnými změnami. Nově jsou všechna tlačítka reliéfní.Rozpoznat jedno od druhého tedy nebude problém ani ve tmě. Alfanumerická klávesnice naštěstí zůstala stejně rozměrná. Přibyla však dvojice kontextových kláves. Ovládání tedy už bude o něco složitější. Kontextová tlačítka si vyžádal nový, větší displej. Ten je sice stále černobílý, ale narostl 1,8 palce a nabízí rozlišení 128 × 64 pixelů.

Mivvy 112d na oficiální fotografii

Poznávacím prvkem telefonů pro seniory bylo velké tlačítko SOS. Nejinak tomu je i u nového Mivvy 112d. Opět jej najdete na zadní straně a po jeho stisknutí dojde k vytočení předem vybraného telefonního čísla a zapnutí funkce hlasitého odposlechu. Z doplňkové výbavy telefonu nechybí například kalkulačka, svítilna či FM rádio s teleskopickou anténou zaručující dobrý příjem. Zachován zůstal i slot pro paměťové karty a samozřejmě i MP3 přehrávač. Zásadní novinkou je přítomnost UV lampy. Ta by měla seniorům pomoci rozeznat ochranné prvky například na bankovkách, poštovních známkách a podobně.

Větší displej si ukousne i víc energie. Na to výrobce pamatoval a nový model dostal silnější baterii s kapacitou 1200 mAh. Mivvy 112d už můžete u vybraných prodejců zakoupit za doporučenou cenu 1199Kč.

Technické parametry

Rozměry 108,5 x 51 x 15 mm
Hmotnost100 gramů
Konstrukce klasická
SítěGSM 900 / 1800 MHz
Displejmonochromatický, 1,8", 128 × 64
Paměť? MB + paměťové karty microSD ( až do kapacity 2GB)
Otevřený operační systémne (vlastní UI)
Organizační funkce Budík, úkoly, kalkulačka, UV svítilna
Multimédia Hudební přehrávač, FM rádio
Baterie a výdržLi-Ion 1200 mAh
Doba hovoru: ? minut
Pohotovostní doba: ? hodin
Cena a dostupnost 1299 Kč
1. čtvrtletí 2010
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze