Mivvy 112: seniorský trhák

1

Po dlouhých letech se konečně i senioři dočkávají telefonů šitých přímo na míru. Dnes se představuje nové Mivvy, které jakoby z oka vypadlo Aligatoru A300. Podobný design, velká klávesnice, SOS tlačítko, ale navíc hudební přehrávač!


Dvě barevné varianty modelu Mivvy 112

Řadu let se všichni výrobci mobilních telefonů zaměřovali na pokrok. Telefony tak buďto byly moc složité, designově extravagantní či třeba příliš titěrné. To že početnou skupinu telefonujících tvoří také lidé vyššího věku si dlouhý čas nikdo neuvědomoval. Až loňský znamenal pro seniory blýskání se na lepší časy. Trh zavalily modely značek Emporia či Aligator. Letos se k nim přidává i původem česká značka Mivvy a přináší model se zajímavým označením 112. Každý dozajista ví, co se pod tímto trojčíslím skrývá. Na tísňovou linku se s novým Mivvy dovoláte velmi snadno. Na zadní straně se pro tuto činnost nachází speciální tlačítko. Po jeho stisku telefon automaticky vytočí 112 a zapne hlasitý reproduktor.

Mivvy 112 potěší příjemnými rozměry 102 x 49 x 15 milimetrů. Přitom však zbylo dost místa na klávesy, které jsou jedním slovem obrovské. Nebude tedy problém se čtením malých písmenek. Samozřejmě tlačítkům musel prostorem ustoupit displej. Ten je navíc monochromatický, ale za to skvěle čitelných za jakýchkoli podmínek. Energii telefonu bude obstarávat Li-Ion baterie s kapacitou 1000 mAh. Výsledná výdrž je dle údajů výrobce až 250 hodin.

I přesto, že by měl být seniorský telefon co nejednoduší, dočkáme si i u Mivvy 112 několika dalších funkcí. V prvé řadě nechybí budík spolu s úkoly. V balení spolu s telefonem dostanete stereo sluchátka. Ty využijete pro poslech FM rádia. Pokud se vám však rádio omrzí, disponuje Mivvy 112 dokonce přehrávačem hudby. Ten je dokonce možné minimalizovat na pozadí. Pro jeho potřeby je také přichystán slot pro paměťové karty microSD. To je výrazná novinka oproti jiným obdobně zaměřeným telefonům. Ve výčtu funkcí ještě stojí za zmínku praktická svítilna. Mivvy 112 je už nyní k dostání v bílé a černé barevné variantě, za velmi pěknou cenu 1299Kč.

Technické parametry

Rozměry 102 x 49 x 15 mm
Hmotnost69 gramů (bez baterie)
Konstrukce klasická
SítěGSM 900 / 1800 MHz
Displejmonochromatický, 1,3"
Paměť? MB + paměťové karty microSD ( až do kapacity 2GB)
Otevřený operační systémne (vlastní UI)
Organizační funkce Budík, úkoly, kalkulačka
Multimédia Hudební přehrávač, FM rádio
Baterie a výdržLi-Ion 1000 mAh
Doba hovoru: 300 minut
Pohotovostní doba: 250 hodin
Cena a dostupnost 1299 Kč
1. čtvrtletí 2010