Microsoft 19. října představí Lumie a další zařízení (aktualizováno)

Posledním modelem z řady Lumia, který Microsoft představil, byla v dubnu Lumia 540. Od té doby se objevují spekulace a úniky o nových špičkových modelech Lumia 940/940 XL. Dočkat bychom se mohli na velké akci v říjnu, kde se podle informací čínského blogu představí i nový tablet Surface Pro 4 a druhá generace náramku Band 2.

Aktualizováno 26. 8. 2015 - datum představení

Před několika dny jsme vás informovali o pravděpodobných plánech Microsoftu, co se nových zařízení týče. Nyní se objevila informace obsahující přesné datum. Nových Lumií, konkrétně modelů 940 a 940 XL, bychom se měli dočkat 19. října. Premiéra by měla proběhnout v New Yorku. Spekuluje se také o ceně nových Lumií. Ta by měla začínat na částce 650 dolarů (bez daně), tedy odhadem na 18 000 Kč s daní.

Původní informace z 20. 8. 2015

Plány na tuto akci potvrdily serveru The Verge i jeho vlastní zdroje blízké Microsoftu. Kromě dvojice telefonů Lumia 940/ 940XL (950/ 950XL), u kterých se již objevila řada informací, a které by měly být hlavními hvězdami události, bychom se mohli dočkat jednoho až dvou hardwarových překvapení.

TIP: Známe výbavu očekávaných Lumií 950 (XL) (8× aktualizováno)

Podle WPDang by jím mohl být štíhlejší Xbox One, ale to se zdá spíše nepravděpodobné. Spíš by mohl Microsoft využít událost k představení dalšího zástupce řady tabletů Surface. Předpokládaný Surface 4 Pro by se však neměl od předchozí generace nijak výrazně lišit.

Předchozí generace Microsoft Surface 3 Pro.

Zachován by měl být nejen celkový vzhled zařízení a nabíjecí mechanismus. Vylepšení by se mohla týkat například snížení hmotnosti a tloušťky, větší displej, vyšší rozlišení nebo větší interní paměť. Zvěsti také naznačují, že by v něm mohl být použit nový procesor Skylake od Intelu, nebo mohla být podpora Windows Hello.

Naproti tomu o náramku Band 2, který by mohl být rovněž v říjnu představen, se nic neví, ale vzhledem ke zpětné vazbě u první generace je sázkou na jistotu, že druhá verze bude vypadat lépe a bude pohodlnější na nošení.

Zdroje: theverge.com, bgr.com, wpdang.com, australianetworknews.com

Diskuze ke článku
BigHlava
Už aby to bylo. Mám cukání koupit S6 nebo Z3+, ale jakmile je držím v ruce, tak mě to přejde...
Tom
Nevíte mají byt ohlášeny i nějaké nové Lumie střední třídy cena cca 7000 ? Díky
Honza
Absolutně mimo mé chápání. Jak si za tenhle telefon s nulovou podporou SW a rozšířením OS můžou říkat tolik peněz. Prostě Microsoft = Opava.
Tam se někdo dočista zcvoknul ! Kolik toho prodají asi 100 kusů ? Magoři.
Petr Dvořák
Petr Dvořák
Zvykli jsme si na to, že Microsoft dělá levné telefony. Žena jeden za šesnáct stovek má a je maximálně spokojená. A teď po dlouhé době prémiové telefony. Taky jsem z té ceny rozpačitý, ale přeju jim úspěch. Sám mám Android, a Windowsu fandím. Moc nechybělo a měl jsem 640. Prodávat se u nás dualsim s LTE tak asi podlehnu. Ten systém se mi fakt líbí.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze