Microsoft Project Siena aneb aplikace pro Windows 8 snadno

10

Microsoft chce, aby bylo pro jeho operační systém Windows 8 co nejvíce aplikací, a proto se snaží o co největší zjednodušení samotného vývoje. Nyní byla z Redmondu vypuštěna aplikace s názvem Project Siena a slouží k programování přímo pro prostředí Modern UI, ale o programování se přímo mluvit nedá.

Proč se nedá přímo mluvit o programování? Protože aplikaci více méně skládáte dohromady po částech. Máte k dispozici řadu prvků, od posuvníku, přes tlačítka až po přehrávače multimédií, a to vše můžete libovolně posouvat po obraze, různě zarovnávat, měnit rozměry, a to jen za pomoci několika tlačítek .

Možnosti jsou nekonečné

Díky tomu zvládne vytvořit aplikaci i začátečník, který umí základy angličtiny. Snadno si vytvoříte aplikaci pro svůj web společnost. Project Siena nelze srovnávat s Visual Studiem, které je možnostmi úplně někde jinde, zde si nemůžete psát svůj kód, ani pokud byste chtěli.

Jedná se však stále o beta verzi, takže můžou nastat problémy se stabilitou, ovšem nic takového se nám nestalo, vše fungovalo příkladně, jen funkcí by mohlo být více. Snad se dočkáme ve finální verzi. Aplikace je poskytována zdarma a funguje na všech platformách, čili jak na Windows 8, tak na Windows RT. Samozřejmě je stažitelná pouze z Windows Store.

Stáhnout Microsoft Project Siena

Diskuze ke článku
Petr
To by mě zajímalo, co se nechá v tomhle vytvořit. Svítilna? Dlaždice pro zkratky na Wifi, data a podobně? Moc pokročilých funkcí ty aplikace asi mít nebudou... nicméně je to podle mě dobrý počin...
Ondřej Kalman
Ondřej Kalman
Jo jo to budou mít ten jejich Store plnej kvalitních aplikací jak se chlubili :D
David
To bude super opravdu :-D :-D Už teď je tam asi 20 instagramů, z toho ani jediný použitelný a tak podobně... :-D :-D :-D Je tam hrozně blbostí... kdyby radši za ten čas, co vytvářeli tuto appku šli přesvědčovat vývojáře oficiálních aplikací tak sme uplně někde jinde ;)
Milan Kutaj
"Aplikace je poskytována zdarma a funguje na všech platformách, čili jak na Windows 8, tak na Windows RT."

Všetky platformy = až dve?

Zaujímavý počin, ale malo by sa cez to dať vytvárať aplikácie aj pre Windows Phone a hlavne by mali zabezpečiť, aby si za takto vytvorené aplikácie nikto nedovolil pýtať peniaze ...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze