Microsoft: připravujeme nová zařízení a W10M čeká dlouhá podpora

57

Chytré telefony a platforma Windows 10 Mobile rozhodně nezažívá své nejlepší období, což se samozřejmě projevuje i na zájmu a obavách spotřebitelů či partnerů. Microsoft se rozhodl uklidnit situaci s oznámením, že rozhodně nehodlá platformu opouštět. Naopak.

Windows 10 Mobile

Uplynulé čtvrtletí nebylo pro mobilní divizi Microsoft nijak úspěšné. Lumií se prodalo historické minimum a při pohledu na současné portfolio zařízení může kdekdo nabýt dojmu, že se Microsoft připravuje systém pro telefony zcela zabalit. Samotný Microsoft si je vědom nijak optimistické nálady mezi uživateli a svými partnery. Proto se rozhodl vydat uklidňující prohlášení, které formou e-mailu rozeslal viceprezident pro operační systém Windows 10 Mobile Terry Myerson.

TIP! Microsoft zažaloval vládu USA, údajně porušuje americkou ústavu

Terry Myerson – viceprezident Windows

V e-mailu v prvé řadě chápe veškeré obavy a nejistotu z aktuální pozice Microsoftu na poli smartphonů a mobilních operačních systémů. Současně však dodává, že systém Windows 10 Mobile je pro Microsoft závazkem a je počítáno s dlouholetou podporou. Aktuálně je údajně ve vývoji zcela nová generace zařízení pro Windows 10 Mobile, na kterou se jistě můžeme těšit. Termín nicméně v tuto chvíli nebyl ani nastíněn a lze tak pouze spekulovat, zda se novinek dočkáme ještě v tomto roce. Stále tak nebyly potvrzeny ani vyvráceny spekulace o případném Surface Phonu.

Zdroje: windowscentral.com

Diskuze ke článku
HTCJírka
MS ví co dělá a wp je nejrychlejší a nejstabilnější os na trhu přece
Dan
... tak to pa pá MS, asi se už neuvidíme. Už mě nebaví věčné čekání a poslouchání slibů ...
Tomáš Kliner
Tomáš Kliner
Sliby, chyby. Trhu s mobilními telefony kraluje Android a iOS. W10M měl bejt hotovej už nwm jak dlouho. Spíš by se měli zaměřit jen na Windows 10 a z trhu mobilních telefonů se stáhnout. Další generace "woknovejch" telefonů bude stejně taky propadák....
Bukovec CZ
Bukovec CZ
Tak teď nevim... chtěl jsem jít do L650 ale teďka jsem na vážkách, jestli nepočkat...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze