Microsoft přidá do Windows 10 Mobile podporu čteček otisků prstů

25

Biometrické systémy jsou stále populárnějším způsobem, jak zajistit bezpečný přístup bez zadávání hesel. Stále více výrobců smartphonů vybavuje své telefony čtečkami otisků prstů. Microsoft však nicméně ve Windows 10 Mobile v současnosti podporuje pouze sken duhovky. Letos v létě se však podpora rozšíří i o čtečky otisků prstů.

Microsoft Windows přidal do operačního systému podporu biometrických zařízení jako takových už v roce 2012. Loni pak se systémem Windows 10 představil funkci Windows Hello, která dává uživatelům možnost přihlásit se pohledem skrze skenování duhovky nebo otiskem prstu.

Podpora čteček otisků prstů však byla až dosud pouze v desktopových Windows 10. Na konferenci WinHEC však nyní Microsoft oznámil, že s velkou letní aktualizací se jejich podpora rozšíří i do Windows 10 Mobile. Skenování duhovky pak v současnosti nabízejí Lumie 950/950 XL.

TIP: Vyzkoušeli jsme obří Windows telefon od HP a absurdní inovaci

Prvním smartphonem s Windows 10 Mobile, který podporu čtečky otisků prstů využije, bude nadcházející špičkový telefon HP Elite x3. Ten HP představilo letos na konci února na MWC v Barceloně. Tabletofon s téměř šestipalcovým displejem je zaměřený především na firmy. V kombinaci s volitelným příslušenstvím HP Desk Dock nebo Mobile Extender z něj skrz funkci Continuum uděláte 12palcový notebook.

HP Elite x3 – MWC 2016

Zdroje: reddit.com, mspoweruser.com

Diskuze ke článku
ANO
Aha, ono se mluvilo, ze to HP ctecku mit nebude, tak to asi bude muj dalsi telefon, pokud bude mit spickovy fotak:)
briza
Skvěle, oba zbylí uživatelé WM křepčí radostí.
Jodan
Jodan
No to brzo :D
MK
Má to ještě cenu? Ukončete to trápení.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze