Micromax uvádí dva nové Windows Phone 8.1 telefony

12

Micromax, společnost u nás prakticky neznámá, uvádí na svém domácím indickém trhu dva nové modely s Windows Phone 8.1. Jedná se o telefony z low-endového spektra se slušnou cenovkou a IPS displeji. Jedná se vůbec o prvního indického výrobce, který vydá telefon s tímto operačním systémem.

Micromax je druhým největším výrobcem telefonů na indickém trhu a světově desátým. Přesto je tato značka u nás víceméně neznámá a málokdo by věděl, odkud značka pochází. Micromax je ale prvním indickým výrobcem telefonů, který vydává smartphone s operačním systémem Windows Phone 8.1 a vlastním upraveným uživatelským prostředím. Jedná se o dva nové modely, kterými jsou Micromax Canvas Win W121 a nižší model Canvas Win W092.

Modely W091 a W121 od Micromaxu

Oba modely však spadají do kategorie low-endů a svým hardwarem určitě nikoho nepřesvědčí o opaku. Ale i tak oba nabízejí zajímavý poměr ceny a výbavy. Nižší model, W092, nabídne 4jádrový procesor Snapdragon 200 na frekvenci 1,2 GHz, 4" IPS displej, 1 GB operační paměti a 8 GB paměti ROM. Zadní fotoaparát má rozlišení 5 Mpix a přední dostal velmi nízkých 0,3 Mpix. Telefon podporuje DualSIM a má 1 500 mAh baterii. Model Canvas Win W121 oproti svému levnějšímu bratříčkovi nabídne 5" IPS HD displej, 8Mpix zadní a 2Mpix přední fotoaparát, slot na microSD karty, 2 000mAh baterii a řadu senzorů, jako je senzor okolního světla, accelerometr a gravitační senzor. Telefony by měly být dostupné během července za cenu 3 200 Kč, respektive 2 200 Kč za nižší model.

Zdroje: pocketnow.com, wpcentral.com, micromaxinfo.com

Diskuze ke článku
Adam Pešout
Adam Pešout
Mě se líbí vyšší model a také cena je opravdu nízko :)
pedro
Wp 8.1 by si poradil i s polovicnim hw, takze telefony budou fungovat jedna basen. Indianu je miliarda, takze urcite se jich par proda a za to jsem rad :)
aokd
Ten druhý ako by nexus 4 z oka vypadol :D
Štěpán Vejvoda
Štěpán Vejvoda
Nemáte čistou náhodou zaměněny popisky obrázků v mobilní verzi?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze