Meizu Pro 5 je oficiální. Ohromí kovem a špičkovou výbavou

27

Delší dobu se o něm spekulovalo, pár týdnů mluvilo a dnes je nové Meizu Pro 5 oficiální. Vyrazit má proti nejvybavenějším smartphonům současnosti, což naznačuje přítomnost osmijádrového procesoru Exynos 7420, 4 GB paměti RAM nebo 5,7palcového FullHD displeje. Samozřejmostí je kovové tělo, které rovněž budí dojem exkluzivity.

Meizu Pro 5 je oficiální a konkurence se bát rozhodně nebude. Nabídne totiž prakticky to nejlepší, navíc v kovovém šasi, které je pro vstupenku mezi TOP smartphony prakticky již nutností.

Meizu začalo zvolna, displej s úhlopříčkou 5,7 palců nabídne totiž „jen“ FullHD rozlišení. Jak už ale víme, společnost Meizu umí povedené displeje a nižší rozlišení oproti konkurenci by tak nemělo vadit. Navíc QHD displeje jsou logicky obrovským odběratelem energie, a tak je možná dobře, že se Meizu drželo v tomto ohledu při zemi. Byla přitom použita technologie SuperAMOLED, zákazníci se tedy mohou těšit na extra syté barvy, které nabízí například produkty značky Samsung. Meizu se navíc chlubí, že jejich displej extrémně hladký a využívá 2,5D sklo.

Meizu Pro 5

Meizu nechtělo zůstat pozadu ani co se fotoaparátu týče. Ten primární nabídne rozlišení 21 Mpx a pro Meizu jej dodává Sony. Konkrétně se jedná o snímač Sony IMX230 s velikostí senzoru 1/2,4 palce. Přední fotoaparát pro selfie snímky nabídne dnes již vcelku typické rozlišení 5 Mpx.

Jednou z nejvítanějších novinek však bude dosazení osmijádrového procesoru z dílen Samsungu, konkrétně se jedná o model Exynos 7420, který nalezneme například v Samsungu Galaxy S6. Grafickým akcelerátorem je v tomto případe Mali-T760 MP8. Meizu MX5 bude k dispozici ve dvou variantách interní paměti, na výběr bude mezi 32 a 64 GB. Podle toho se bude lišit také paměť RAM. Nižší verze nabídne 3 GB, ta vyšší potom rovné 4 GB. Dobrou zprávou je, že Meizu nabízí i slot pro paměťové karty typu microSD, který bude opět umístěn v hybridním slotu. Buď tedy využijete možnosti Dual SIM, nebo do telefonu vložíte jednu microSIM kartu a jednu paměťovou kartu. Chybět nebude ani vylepšená čtečka otisků prstů, kterou nalezneme v domovském tlačítku.

Meizu Pro 5

Přítomnost LTE je samozřejmostí, aktuálně však není jasné, jestli opět bude chybět frekvence 800 a 900 MHz. Bez překvapení jistě nezůstává ani dosazení reverzibilního USB-C konektoru, který se nachází na spodní části zařízení. Potěšující je také přítomnost mCharge, tedy rychlého nabíjení, které zařízení dobije na 65 % během 30 minut. Samotná baterie nabídne kapacitu 3 050 mAh. Meizu dorazí na trh s operačním systémem Android ve verzi 5.1 Lollipop, která bude překrytá nadstavbou Flyme 5.0. Meizu slibuje svým zákazníkům také špičkový zážitek z reprodukce, a to díky speciálnímu hardwaru uvnitř zařízení.

Meizu Pro 5

Meizu Pro 5 dorazí na domácký trh 12. října, cena je nastavena dle specifikace. Meizu Pro 5 32 GB/3 GB RAM vyjde na 439 dolarů, tedy 12 900 Kč včetně DPH, vyšší varianta 64 GB/4 GB RAM potom vyjde na 490 dolarů, tedy na 14 400 Kč včetně DPH.

Technické parametry Meizu Pro 5 64 GB

Kompletní specifikace
Konstrukce? × ? × ? mm, ? g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper AMOLED, 5,7" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát21 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 410 px, 30 FPS
ChipsetSamsung Exynos 7 Octa, , GPU: ARM Mali-T760
PaměťRAM: 4 GB, vnitřní paměť: 64 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: 150 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.0, NFC: ?
Operační systémAndroid 5.1
Akumulátor3 050 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
DostupnostQ4 2015, 12 900 Kč

Zdroje: gizchina.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
Vomas
Opět to známe "zatím není známo, zda bude podporovat 800 a 900 MHz LTE" :o(... No jo číňani si asi vystačí na svém čínském trhu... Na www.devicespecifications.com už mají napsáno, že FDD frekvence jsou pouze 1800 a 2100 MHz...
Michael
Každopádně je to úžasny, aspoň podle specifikací.
ahoj
Dle gsmarena.co má AMOLED capacitive touchscreen a ne IPS ?

http://www.gsmarena.com/meizu_pro_5-7573.php
Plivnik
Tak tomuhle nechapu v podstate je to S6 Edge+ diky te HW vybeve od samsungu + je tam navic USB-C a stoji to pulku Samsungu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze